הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר הודו תחתון טחון
½ ק"ג בשר בקר טחון (רצוי רזה)
3 חופנים אפונת הגינה סנפרוסט
2 חופנים גזר גמדי קפוא סנפרוסט
1 בצל בינוני
4 שיני שום מרוסקות (אפשר מקוביות קפואות)
2 ביצים
½1 כפות תבלין קציצות (מומלץ תבלין לקציצות של "תבליני כהן")
½ כוס פירורי לחם
1 ביצה למריחה על הבצק
½ כוס שקדים מולבנים פרוסים לקישוט.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל 180°C במצב טורבו.
אפונה וגזר להפשיר במים ולסנן אותם.
לטחון בצל ולהוסיף לגזר והבצל במעבד המזון. להוסיף ביצים , תבלין קציצות , שום מרוסק ופרורי לחם. לעבד לעיסה אחידה ולבסוף להוציא לקערה ולהוסיף את הבשר הטחון.
לערבב וללוש יחד עד קבלת תערובת אחידה.
לפתוח את בצק הפילאס על שולחן עבודה מקומח ולחלקו ל-4 יריעות שוות באורכן. להכין מעין "נקניק" מ- ¼ התערובת של הבשר ולעטוף אותו העדינות עם יריעת הבצק לסגור את הקצוות ביד. לחזור על התהליך עם שאר יריעות הבצק.
לסדר על נייר אפייה משומן בתבנית.
למרוח את הגלילים הממולאים בביצה בחושה עם כפית מים ולקשט בשבבי שקדים.
לאפות ב 180°C במשך כ- 35 דקות עד שמשחים יפה.
בתיאבון !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון