חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה פילאס תורכי עם בשר וירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פילאס תורכי הוא בצק עלים עדין מרודד ומוכן למלוי. הוא נמכר במצב קפוא מגולגל לגליל. brיש להפשיר אותו 24 שעות במקרר לפני המלוי. brתוספת הירקות למלוי מכילה גזר, אפונה ובצל. הירקות משתלבים עם הבשר ויוצרים מלוי רך ועסיסי. br
מאפה פילאס תורכי עם בשר וירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פילאס תורכי הוא בצק עלים עדין מרודד ומוכן למלוי. הוא נמכר במצב קפוא מגולגל לגליל. brיש להפשיר אותו 24 שעות במקרר לפני המלוי. brתוספת הירקות למלוי מכילה גזר, אפונה ובצל. הירקות משתלבים עם הבשר ויוצרים מלוי רך ועסיסי. br
הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר הודו תחתון טחון
½ ק"ג בשר בקר טחון (רצוי רזה)
3 חופנים אפונת הגינה סנפרוסט
2 חופנים גזר גמדי קפוא סנפרוסט
1 בצל בינוני
4 שיני שום מרוסקות (אפשר מקוביות קפואות)
2 ביצים
½1 כפות תבלין קציצות (מומלץ תבלין לקציצות של "תבליני כהן")
½ כוס פירורי לחם
1 ביצה למריחה על הבצק
½ כוס שקדים מולבנים פרוסים לקישוט.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל 180°C במצב טורבו.
אפונה וגזר להפשיר במים ולסנן אותם.
לטחון בצל ולהוסיף לגזר והבצל במעבד המזון. להוסיף ביצים , תבלין קציצות , שום מרוסק ופרורי לחם. לעבד לעיסה אחידה ולבסוף להוציא לקערה ולהוסיף את הבשר הטחון.
לערבב וללוש יחד עד קבלת תערובת אחידה.
לפתוח את בצק הפילאס על שולחן עבודה מקומח ולחלקו ל-4 יריעות שוות באורכן. להכין מעין "נקניק" מ- ¼ התערובת של הבשר ולעטוף אותו העדינות עם יריעת הבצק לסגור את הקצוות ביד. לחזור על התהליך עם שאר יריעות הבצק.
לסדר על נייר אפייה משומן בתבנית.
למרוח את הגלילים הממולאים בביצה בחושה עם כפית מים ולקשט בשבבי שקדים.
לאפות ב 180°C במשך כ- 35 דקות עד שמשחים יפה.
בתיאבון !
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון