חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה פילו במלוי מבחר גבינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק פילו הוא בצק עלים עדין (ממקור תורכי) . brמלויו בתערובת גבינות מיוחדת ואפייתו הופכות אותו למאפה טעים ונחתף (יש לשמור מפני זללנים...)
מאפה פילו במלוי מבחר גבינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק פילו הוא בצק עלים עדין (ממקור תורכי) . brמלויו בתערובת גבינות מיוחדת ואפייתו הופכות אותו למאפה טעים ונחתף (יש לשמור מפני זללנים...)
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה עלי פילו (מופשרת במקרר למשך לילה)
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם גבינה "תבור" 5%
100 גרם "פיראוס חמד כפרית"
200 גרם פתיתי גבינה צהובה "עמק"
150 גרם גבינה "קממבר"
100 גרם גבינה "מה עז" (בצורת גליל)
100 גרם גבינת קוטג' 5%
3 כפות עירית קצוצה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
50 גרם חמאה מותכת
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c .
לערבב את כל סוגי הגבינות והשמנת לעיסה אחידה. לקצוץ עירית ולהוסיף. לתבל במלח ופלפל לבן.
לפרוס את חבילת עלי הפילו (לאחר ההפשרה העלים אינם בודדים והפריסה נראית כאילו זה בצק עלים רגיל). לחלק ל 4 רבועים (בערך 30x30 ס"מ כל רבוע) . להעביר כ-¼ מן העיסה לתחתית הריבוע בשורה אחת ולגלגל לגליל כאשר התערובת של הגבינות בפנים. התערובת רכה ויתכן שחלק ממנה יכול לגלוש מעט מן השוליים.
לשמן תבנית גדולה של התנור בשכבה דקה של ספריי שמן ולפרוס נייר אפייה . להעביר בזהירות את גלילי הפילו הממולאים ולהניח ברווחים זה מזה. למרוח את פני הבצק בחמאה נוזלית בעזרת מברשת סיליקון רכה..
לאפות ב-180°c כ-40 עד 45 דקות עד שהמאפה תופח יפה ומקבל צבע שחום.
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון