הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה עלי פילו (מופשרת במקרר למשך לילה)
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם גבינה "תבור" 5%
100 גרם "פיראוס חמד כפרית"
200 גרם פתיתי גבינה צהובה "עמק"
150 גרם גבינה "קממבר"
100 גרם גבינה "מה עז" (בצורת גליל)
100 גרם גבינת קוטג' 5%
3 כפות עירית קצוצה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
50 גרם חמאה מותכת
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c .
לערבב את כל סוגי הגבינות והשמנת לעיסה אחידה. לקצוץ עירית ולהוסיף. לתבל במלח ופלפל לבן.
לפרוס את חבילת עלי הפילו (לאחר ההפשרה העלים אינם בודדים והפריסה נראית כאילו זה בצק עלים רגיל). לחלק ל 4 רבועים (בערך 30x30 ס"מ כל רבוע) . להעביר כ-¼ מן העיסה לתחתית הריבוע בשורה אחת ולגלגל לגליל כאשר התערובת של הגבינות בפנים. התערובת רכה ויתכן שחלק ממנה יכול לגלוש מעט מן השוליים.
לשמן תבנית גדולה של התנור בשכבה דקה של ספריי שמן ולפרוס נייר אפייה . להעביר בזהירות את גלילי הפילו הממולאים ולהניח ברווחים זה מזה. למרוח את פני הבצק בחמאה נוזלית בעזרת מברשת סיליקון רכה..
לאפות ב-180°c כ-40 עד 45 דקות עד שהמאפה תופח יפה ומקבל צבע שחום.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון