חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה פירות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה פירות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם בצק עלים קפוא
3 תפוחי עץ לבישול בגודל בינוני
25 גרם חמאה
500 גרם שזיפים
5 כפות ריבת מישמש
1 כף מים
אופן ההכנה
מפשירים את הבצק ומרדדים אותו למלבן שגודלו 15x35ס"מ
מניחים את עלה הבצק על מגש אפיה מורטב, מקפיצים ומסלסלים את השוליים
דוקרים את הבצק במזלג לאורך המרכז.
קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ומבשלים במעט מים עם החמאה במשך כ-3 דקות ומסננים.
מגלענים את השזיפים ופורסים.
מסדרים פרוסות של פירות על הבצק, כשכל פרוסה חופפת מעט את קודמתה.- מסדרים שורות של תפוחים ושל שזיפים לסירוגין.
מחממים את הריבה עם המים, מסננים ומברישים 2/3 מהכמות על הפירות ועל שולי הבצק.
אופים בחום 190 מעלות במשך 40 דקות.
מזגגים בשארית הריבה את המאפה בעודו חם מאד.
מגיש: ליאת
מקור:
שתף את המתכון