הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם בצק עלים קפוא
3 תפוחי עץ לבישול בגודל בינוני
25 גרם חמאה
500 גרם שזיפים
5 כפות ריבת מישמש
1 כף מים
אופן ההכנה
מפשירים את הבצק ומרדדים אותו למלבן שגודלו 15x35ס"מ
מניחים את עלה הבצק על מגש אפיה מורטב, מקפיצים ומסלסלים את השוליים
דוקרים את הבצק במזלג לאורך המרכז.
קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ומבשלים במעט מים עם החמאה במשך כ-3 דקות ומסננים.
מגלענים את השזיפים ופורסים.
מסדרים פרוסות של פירות על הבצק, כשכל פרוסה חופפת מעט את קודמתה.- מסדרים שורות של תפוחים ושל שזיפים לסירוגין.
מחממים את הריבה עם המים, מסננים ומברישים 2/3 מהכמות על הפירות ועל שולי הבצק.
אופים בחום 190 מעלות במשך 40 דקות.
מזגגים בשארית הריבה את המאפה בעודו חם מאד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון