חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה שבלול ארומטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה שבלול ארומטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-35 יחידות:
לבצק:
720 גרם קמח
60 גרם ביצה (ביצה 1 מס' 3)
60 גרם שמרים
כ-400 מ"ל מים (תלוי באחוזי הלחות של הקמח)
למילוי:
300 גרם מרגרינה
15 גרם טימין
1 גרם זעפרן (ניתן להחליף בעד 10 גרם כורכום, אבל זה לא אותו אפקט)
100 גרם כמון
100 גרם אניס
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
להברשה:
ביצה טרופה
קצח (לא חובה)
אופן ההכנה
+ מעבדים לבצק קמח, מים, שמרים, מלח וקורט סוכר ומתפיחים.
+ קורצים מהבצק 9-11 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעלה דק מאוד.
+ טוחנים את התבלינים לאבקה במטחנת קפה. שמים את המרגרינה בסיר או מחבת, מוסיפים את התבלינים ומחממים עד לקבלת תערובת אחידה. משאירים על אש קטנה.
+ מורחים את העלה הראשון במרגרינה המתובלת. מדביקים עלה נוסף ומורחים במרגרינה. ממשיכים כך עד שנגמרים עלי הבצק.
+ חותכים את בצק העלים המתובל לחתיכות בגודל 5 על 15 ס"מ. מגלגלים (לאורך) ולחצים חזק עם היד עד שנוצר שבלול. מברישים בביצה ומפזרים בעדינות קצח (לא חובה).
+ גיוון: ניתן להוסיף גם בשר כבש מעובד ומבושל למחצה או שומן כבש מעובד לא מבושל , להוסיף בין השכבות עם התבלינים.
+ מחממים תנור טורבו ל-180 מעלות (עדיפות לתנור פיזיקלי על מס' 3). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את השבלולים במרווחים של 2 ס"מ (השבלולים אינם תופחים מאד במהלך האפייה). אופים כ-25-30 דקות. בתאבון
מגיש:
מקור: סם אבשלום
שתף את המתכון