הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק שטרודל:
500 גר' קמח
50 גר' שמן
1 ביצה
1/2 כף חומץ
2 כוסות מים
קורט מלח
לציפוי:
שומשום או קצח
למילוי הכבד
500 ג"ר כבד מטוגן חתוך לחתיכות קטנות
2 בצלים קצוציים דק
50 ג"ר פיסטוק חלבי קלוי שבור
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
אופן ההכנה
אופן הכנת בצק לשרודל
1.לשים את כל החומרים יחד במערבל כ- 7 דקות, עד שמתקבל בצק עדין וחלק לגמרי. ולחלקו לשניים
2.משמנים מעט את הבצק עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד למנוחה כשעה בטפ' החדר.
למילוי הכבד:
1.על מחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל והפיטריות עד הזהבה
2. מוסיפים את הכבד ל3 דקות נוספות
3. מעבירים את התוכן למסננת לספיגת הנוזלים
אופן הכנת השטרודל:
1.מניחים על השולחן מפה או סדין ומקמחים.
2.מרדדים את הבצק בעזרת מארוך עד כמה שאפשר, ואז ממשיכים למתוח את הבצק
בידים מקומחות עד לעובי הכי דק שאפשר. גודל הבצק צריך להיות בערך 60X60 ס"מ ליחידה
3.מטפטפים על הבצק מעט שמן זית
4.מסדרים בהתחלת הבצק את כל מלית הכבדים ובעזרת המפה או סדין
מגלגלים גילגול ראשון ומהדקים היטב ובעזרת הסדין מגלגלים את כל יתרת הבצק לרולדה.
5.מורידים את קצוות הבצק ומניחים את רולדת הבצק על מגש עם נייר אפייה.
6. מורחים את הרולדה בשמן זית ומפזרים מעל שומשום או קצח
אופים בתנור מחומם מראש ל 200°c כ- 25 דקות.
7.מיד בסיום האפייה מורחים את השטרודל בשמן זית ומצננים.
*מומלץ להגיש עם טחינה מעובדת ליד
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון