חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה / שטרודל כבד קצוץ בצל ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה / שטרודל כבד קצוץ בצל ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק שטרודל:
500 גר' קמח
50 גר' שמן
1 ביצה
1/2 כף חומץ
2 כוסות מים
קורט מלח
לציפוי:
שומשום או קצח
למילוי הכבד
500 ג"ר כבד מטוגן חתוך לחתיכות קטנות
2 בצלים קצוציים דק
50 ג"ר פיסטוק חלבי קלוי שבור
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
אופן ההכנה
אופן הכנת בצק לשרודל
1.לשים את כל החומרים יחד במערבל כ- 7 דקות, עד שמתקבל בצק עדין וחלק לגמרי. ולחלקו לשניים
2.משמנים מעט את הבצק עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד למנוחה כשעה בטפ' החדר.
למילוי הכבד:
1.על מחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל והפיטריות עד הזהבה
2. מוסיפים את הכבד ל3 דקות נוספות
3. מעבירים את התוכן למסננת לספיגת הנוזלים
אופן הכנת השטרודל:
1.מניחים על השולחן מפה או סדין ומקמחים.
2.מרדדים את הבצק בעזרת מארוך עד כמה שאפשר, ואז ממשיכים למתוח את הבצק
בידים מקומחות עד לעובי הכי דק שאפשר. גודל הבצק צריך להיות בערך 60X60 ס"מ ליחידה
3.מטפטפים על הבצק מעט שמן זית
4.מסדרים בהתחלת הבצק את כל מלית הכבדים ובעזרת המפה או סדין
מגלגלים גילגול ראשון ומהדקים היטב ובעזרת הסדין מגלגלים את כל יתרת הבצק לרולדה.
5.מורידים את קצוות הבצק ומניחים את רולדת הבצק על מגש עם נייר אפייה.
6. מורחים את הרולדה בשמן זית ומפזרים מעל שומשום או קצח
אופים בתנור מחומם מראש ל 200°c כ- 25 דקות.
7.מיד בסיום האפייה מורחים את השטרודל בשמן זית ומצננים.
*מומלץ להגיש עם טחינה מעובדת ליד
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון