הוראות הכנה
מרכיבים
למאפינסים:
1/2 1 כוסות קמח לבן.
1 כפית סודה לשתיה.
1 כפית אבקת אפיה.
1/2 כפית מלח.
3 בננות מעוכות לעיסה.
1 ביצה.
1/3 כוס חמאה מומסת.
לציפוי:
1/3 כוס סוכר חום.
2 כפות קמח לבן.
1/4 כפית קינמון.
1 כף חמאה.
אופן ההכנה
לחמם תנור ל190 מעלות.
לשמן קלות 10 תבניות מאפינס (או תבנית עוגה).
לערבב בקערה גדולה את הקמח, הסודה לשתיה, אבקת האפיה והמלח.
לערבב בקערה נוספת את הבננות המעוכות, הביצה, הסוכר והחמאה המומסת.
לשלב בין שתי הקערות ולערבב היטב עד קבלת מרקם חלק.
למלא את תבניות המאפינסים או את תבנית העוגה בבלילה.
בקערה שלישית לערבב את הסוכר החום, 2 כפות הקמח, הקינמון וכף החמאה.
לפזר מן התערובת הפירורית מעל המאפינסים או העוגה.
לאפות את המאפינסים 18-20 דקות.
במידה והחלטתם להכין בצורת עוגה ידרשו מעל 20 דקות -פשוט החדירו קיסם כעבור כ-25 דקות והוציאו את העוגה כשהקיסם יוצא יבש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון