הוראות הכנה
מרכיבים
למאפינס:
2 ביצים
180 גרם סוכר לבן
5 כפות סוכר חום
100 גרם חמאה מומסת
50 מ"ל שמן צמחי
1 כפית תמצית וניל
250 גרם גזר מגורר
מיץ סחוט מתפוז (מינוס כף מיץ לציפוי)
200 גרם קמח לבן
1.25 כפית אבקת סודה לשתייה
0.5 כפית אבקת אפיה
0.5 כפית מלח שטוחה
1.5 כפית קינמון טחון
0.5 כפית ציפורן טחון
0.5 כפית אגוז מוסקט טחון
0.25 כפית תבלין זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
100 גרם אגוזי מלך שבורים גס
לציפוי
100 גרם אבקת סוכר
4-5 קוביות שוקולד לבן
כף חמאה מומסת
כף חלב
כף מיץ סחוט מתפוז
אופן ההכנה
למאפינס:
קערה א:
לערבב ביצים, סוכר לבן וסוכר חום, חמאה, שמן, תמצית וניל, מיץ מתפוז למרקם חלק.
קערה ב:
לערבב קמח, סודה, אבקת אפיה, מלח, קינמון, מוסקט, ג'ינג'ר, ציפורן.
לערבב א+ב למרקם אחיד, ולהוסיף גזר ואגוזי מלך.
אם המלית יוצאת קצת יבשה אפשר להוסיף טיפה שמן.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לחלק את המלית בתבנית מאפינס (אני משתמשת בכוסות נייר חד פעמיות אורגניות ללא צבע, חתוכות, כ-14) ולאפות כ25 דקות, או עד שהקיסם יוצא יבש. יש להקפיד לא לייבש את המאפינס.
להוציא ולהניח לקירור.
לציפוי:
במיקרו לחמם את החמאה והשוקולד עד למירקם אחיד.
לערבב פנימה אבקת סוכר ומיץ תפוזים. ולהוסיף חלב עד שהמרקם מעט יותר סמיך ממרקם של יוגורט. לזלף מעל המאפינס ולהניח למספר דקות עד להתקשות.
בתאבון 🙂
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון