הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים למרנג:
4 חלבונים
250 גרם סוכר
חומרים למגדל תפוח העץ:
(8 יח' בתבנית שקעים גדולים מסיליקון או טפלון):
לתפוחים בדבש:
100 גר' חמאה
¾ כוס דבש
2/3 כוס סוכר חום
4 תפוחים קטנים (בקוטר שתואם את תחתית השקעים), קלופים ופרוסים לפרוסות
בעובי 1 ס"מ
אופן ההכנה
הכנת המרנג
1.מקציפים חלבונים בקערת מיקסר עד לשלב הגבעות הרכות (לא לפחד. המשמעות היא עד שהקצף נהיה לבן ומתחילות להיווצר מעין גבעות בעיסה).
2. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהקצף יציב וקשה.
3. שמים נייר אפייה על תבנית התנור, ובעזרת שק זילוף או בעזרת כף, יוצרים מעין קעריות מרנג בגודל שקעי תבנית הסיליקון.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-100°c ואופים כשעתיים, עד שהמרנג קשה ויבש.
הכנת מגדל תפוי העץ
5.שמים כפית חמאה וכפית סוכר חום בכל אחד משמונת השקעים של תבנית המאפינס
6.מניחים בשקעים 4-5 פרוסות תפוחים, זו מעל זו, כך שיחפפו זו לזו וימלאו עד לסף את
השקע. ויוצקים מעל מהדבש
7.מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180°c ואופים 15-20 דקות, עד שפלחי תפוחי העץ
מזהיבים
8.מצננים לחם החדר
להרכבת המנה: מניחים דיסקת מרנג מעל כל שקע ולוחצים בעדינות הופכים את תבנית המאפינס ומשחררים כל שקע בעדינות
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון