הוראות הכנה
מרכיבים
225 גרם קמח תופח [ כוס]
50 גרם קמח מלא
2 כפיות אבקת אפיה
¾ כוס חלב
150 גרם חמאה
3 כפות סוכר חום
כף דבש
2 ביצים
50 גרם אגוזי לוז טחונים
50 גרם אגוזי פאקאן קצוצים גס
50 גרם אגוזי פאקאן מסוכרים קצוצים גס
6 תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
2 תאנים חתוכות לקוביות קטנות
3 משמשים יבשים חתוכים לקוביות קטנות
כפית זנגביל טחון
½ כפית פלפל לבן
½ כפית ציפורן טחון דק
¼ כפית קינמון
אבקת סוכר לפיזור אחרי האפיה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200°c. ובתחתית התנור מניחים כלי עם מים רותחים [ רצוי בכלי אלומיניום חד פעמי].
משמנים היטב תבנית מאפינס [ יחידות קטנות כ 12 או יחידות גדולות 6]
מנפים את הקמח אבקת האפיה והתבלינים לכלי עירבוב.
ממסים בסיר קטן את החמאה הסוכר והדבש בחום נמוך .
מערבבים היטב את החלב והביצים בכלי נוסף.
מערבבים את הפירות היבשים והאגוזים בקערת העירבוב [ הקמח וכו] ומוסיפים את כל החומרים לקערה אחת בוחשים היטב עד קבלת עיסה אחידה .
מחלקים למנות תבנית האפיה ואופים כ 20 דקות [ עד קיסם יבש ]
מצננים מעט מפזרים אבקת סוכר מעל
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון