הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם קמח
1 שקית אבקת אפייה
½ כפית מלח
1 כף קקאו
140 גרם סוכר חום
100 גרם דגני בוקר מחיטה מלאה
1 כוס חלב דל שומן
1 חלבונים
2 כפות שומן צמחי
50 גרם שבבי שוקולד
כלים:
תבנית שקעים (12 שקעים) משומנת, או תבנית שקעים מטפלון
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, המלח, אבקת הקקאו, והסוכר ומניחים בצד.
משרים את דגני הבוקר, בקערה נפרדת, בחלב במשך 2 דקות, או עד שהדגנים מתרככים. מוסיפים את השמן והחלבונים.
מוסיפים את התערובת היבשה ואת שבבי השוקולד, לקערת הדגנים בחלב ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מחלקים את התערובת ל-12 השקעים בתבנית (או ל- 12 קעריות אפייה בגודל דומה) ואופים במשך כ-30 דקות (180°c), או עד שהמאפינס משחימים קלות.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: סיגל בן- צור, דיאטנית ויועצת לחברת קלוגס
שתף את המתכון