הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קמח (130 גרם)
2 כוסות קמח תירס - פולנטה (320 גרם)
1/2 כפית מלח
10 גרם אבקת אפייה
100 גרם סוכר חום דמררה (1/2 כוס)
2 ביצים
1/3 כוס שמן תירס
1/3 כוס שמן זית
2 כפות גדושות דבש (50 גרם)
1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)
100 גרם גבינת עזים מסוג פרומעז, חתוכה גס (לא חובה)
1 כוס תירס מבושל ומרוסק
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-190 מעלות .
2. מנפים יחד קמחים, מלח ואבקת אפייה.
3. מוסיפים סוכר חום ומערבבים.
4. בקערה נפרדת טורפים ביצים עם שני סוגי השמן, דבש ושמנת חמוצה.
5. מוסיפים חתיכות פרומעז.
6. יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את התערובת השנייה.
7. מערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת.
8. מוסיפים תירס, מערבבים לפיזור אחיד בבצק.
9. מרפדים תבנית מאפינס במנז'טים (או משמנים היטב ומקמחים), מחלקים את התערובת בין השקעים.
10. אופים 25-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
מגיש:
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון