הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז
3/4 כוס עדשים ירוקים
1/2 1 כפיות מלח
1 כף אבקת מרק עוף
2בצלים בינוניים פרוסים לחצאי טבעות
6 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
2 כפיות כמון
שמן לטיגון
אופן ההכנה
משרים את העדשים במים למס' שעות, מסננים ומבשלים כ-15-20 דקות במים, מסננים
שוב.
בסיר לחמם 2-3 כפות שמן , להוסיף את האורז והעדשים , לערבב כדקה , להוסיף מים לכיסוי
האורז וקצת מעליו, להוסיף מלח ו-1 כף אבקת מרק עוף, לערבב להביא לרתיחה ראשונה, להנמיך לאש בינונית, ולהמשיך לבשל בסיר מכוסה חלקית עד שהמים נספגים באורז, להניח מתחת לסיר מבודד על מנת שהאורז לא ישרף ,לסגור את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ-20 דקות נוספות.
בינתיים- במחבת לטגן את הבצל עד להשחמה יפה, להוסיף את השום הכתוש, מלח
וכמון לערבב כדקה.
לאחר שהאורז מוכן, להעביר לסיר את תכולת המחבת ולערבב טוב עם האורז ולהמשיך לבשל
עוד 5 דקות..
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון