הוראות הכנה
מרכיבים
1 ½ כוסות עדשים חומות, מושרות לילה
5 כוסות מים
1 כוס בורגול גס
מלח, פלפל,פפריקה,כמון
½ כוס שמן זית
3 בצלים, קצוצים
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. שמים את העדשים בסיר ומוסיפים את המים. מביאים
לרתיחה ומנקים את הקצף שמצטבר על פני הנוזל.
מכסים ומבשלים כ- 40 דקות, עד שהעדשים מתרככות.
2. מוסיפים לסיר את הבורגול, מכסים ומבשלים על אש
קטנה כ- 20 דקות, עד שהבורגול מבושל וכל הנוזלים
נספגו במג'דרה. מתבלים בפלפל שחור גס ובמלח.
3. במקביל מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את
הבצלים ומאדים בעדינות עד שהבצל מתרכך. ממשיכים
לערבב עד שהבצל מזהיב ואח"כ משחים.
4. מערבבים את המג'דרה עם מחצית מכמות הבצל, מכסים
ומשאירים לעמוד 10 דקות.
5 . מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים את מחצית הבצל מעל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון