הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת תערובת אורז מלא עם אפונה ועדשים אדומות "10 דקות" של סוגת
2 עלי דפנה
8 כוסות מים רותחים
½1 כפיות מלח
1 כף חמאה (או שמן זית) 2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
½ כפית קינמון
1 כפית פלפל אנגלי
קורט כורכום
¼ כוס צנוברים קלויים
נענע או פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
מערבבים את תערובת האורז והעדשים בסיר עם המים הרותחים, עלי הדפנה והמלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות. מכסים ומעמידים בצד ל-10 דקות נוספות. מסננים את הנוזלים, מסלקים את עלי הדפנה ומעבירים לקערה.
מחממים את החמאה ושמן הזית במחבת. מטגנים את הבצל להשחמה. מוסיפים את התבלינים ואת תערובת האורז וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה כ-3 דקות. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל את הנענע או הפטרוזיליה.
מגיש:
מקור: פיליס גלזר לסוגת צילום מכל הבא ליד
שתף את המתכון