חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מג'דרה - תבשיל אורז עם עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זוהי אחת מה"ירושות" שנותרו לי מסבתי ז"ל, היום הכנתי את התבשיל ואני משתפת אותכם בו כולל תצלומים להמחשת שלב אחר שלב.
מג'דרה - תבשיל אורז עם עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זוהי אחת מה"ירושות" שנותרו לי מסבתי ז"ל, היום הכנתי את התבשיל ואני משתפת אותכם בו כולל תצלומים להמחשת שלב אחר שלב.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס עדשים ירוקות
½1 כוס אורז
4-5 בצלים בינוניים או 3 בצלים גדולים מאוד חתוכים לרצועות
¾2 כוסות מים
3 כפות שמן זית
2 כפות שמן רגיל
מלח לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור טחון
½ כפית גדושה כמון טחון
אופן ההכנה
ממלאים סיר במים ומניחים בתוכו את העדשים ומבשלים במים בלבד עד להתרככות קלה של העדשים (אל דנטה). כדי לדעת אם העדשים אכן מספיק מבושלות, אני מוציאה בעזרת כף כמה עדשים בודדות ומועכת אותן בין שני אצבעות או טועמת על מנת לראות שהן מעט רכות אך לא קשות מדי (אני אישית משתמשת בעדשים של "סוגת" ובד"כ הבישול הוא של 25 דקות לריכוך הרצוי).
בינתיים, מחממים במחבת את השמנים ומוסיפים להם את הבצלים ומטגנים אותם עד להשחמה.
לאחר שהעדשים מוכנות, מסננים את מי הבישול מהעדשים ושוטפים אותם קלות בלבד במי ברז רגילים, מחזירים את העדשים לסיר הריק, מוסיפים את האורז, ¾ מכמות הבצל המטוגן יחד עם השמן שבו הוא טוגן ושנותר במחבת (את היתרה של הבצל המטוגן משאירים בינתיים במחבת לשימוש מאוחר יותר), מתבלים, מוסיפים את ¾2 כוסות המים (בשלב הזה ניתן לטעום את מי התבשיל ולתקן תיבול במידת הצורך), מכסים את הסיר ומניחים על אש גדולה על לרתיחה הראשונה, לאחר הרתיחה הראשונה מעבירים את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים את המג'דרה עד להתאדות הנוזלים ולמצב שהתבשיל נראה עדיין רטוב (גם אם למראית עין בעצם אין נוזלים בסיר), בשלב הזה מעבירים את הסיר מכוסה לתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות לכ- 15 דקות. מוציאים את הסיר מהתנור מערבבים את התבשיל ומפזרים מעל את יתרת הבצל המטוגן שנשאר לנו בצד ומגישים לצד אשל או סלט ירקות חמוץ.
מגיש: m73
מקור: סבתא יפה זל
שתף את המתכון