חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מגלובה (מעולבה) שאי אפשר להפסיק לאכול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל של עוף או כבש עם אורז כרובית וחציל. טעם גן עדן. brהטריק במגלובה הוא לסדר את כל המרכיבים בסיר בשכבות ולא לערבב במהלך כל הבישול, brובסוף להפוך את הסיר על מגש ולגלות את השכבות היפות.
מגלובה (מעולבה) שאי אפשר להפסיק לאכול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל של עוף או כבש עם אורז כרובית וחציל. טעם גן עדן. brהטריק במגלובה הוא לסדר את כל המרכיבים בסיר בשכבות ולא לערבב במהלך כל הבישול, brובסוף להפוך את הסיר על מגש ולגלות את השכבות היפות.
הוראות הכנה
מרכיבים
זוג כרעיים
1 חציל בינוני יפה חתוך לקוביות בינוניות
½ כרובית מפורקת לפרחים קטנים
½2 כוסות אורז
2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות
שמן
1 כפית קינמון
מלח
פלפל
5 כוסות מים
לאפה אחת או כל פיתה גדולה אחרת
אופן ההכנה
מטגנים במחבת עם שמן את העוף עד שמזהיב, מוציאים לצלחת ומצננים. באותה מחבת מטגנים את הכרובית עד להזהבה מוציאים, ולאחר מכן מטגנים את החציל עד להזהבה.
מפרקים את הבשר מהכרעיים.
שמים בסיר כ 2 כפות שמן ומעליהן מסדרים שכבה אחת של תפוחי האדמה. מעל תפוחי האדמה שמים את העוף מעליו את החציל ולבסוף את הכרובית.
מעל כל השכבות מפזרים שכבה של האורז בכלי נפרד מערבבים עם המים את הקינמון ומלח ופלפל לפי הטעם. ומוזגים בזהירות ובעדינות לתוך הסיר על מנת לא להרוס את הסדר.
מביאים לרתיחה על אש גבוהה וכשרותח מעבירים לאש נמוכה. מבשלים כ 18 דקות או עד שהאורז מוכן. כשהאורז מוכן ואין יותר נוזלים בסיר, לוקחים מגש מניחים עליו את הלאפה והופכים את הסיר על המגש, מתגלה מחזה מרהיב של שכבות וריח מדהים שמציף את כל הבית.
מגיש: moses
מקור: אישי
שתף את המתכון