הוראות הכנה
מרכיבים
זוג כרעיים
1 חציל בינוני יפה חתוך לקוביות בינוניות
½ כרובית מפורקת לפרחים קטנים
½2 כוסות אורז
2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות
שמן
1 כפית קינמון
מלח
פלפל
5 כוסות מים
לאפה אחת או כל פיתה גדולה אחרת
אופן ההכנה
מטגנים במחבת עם שמן את העוף עד שמזהיב, מוציאים לצלחת ומצננים. באותה מחבת מטגנים את הכרובית עד להזהבה מוציאים, ולאחר מכן מטגנים את החציל עד להזהבה.
מפרקים את הבשר מהכרעיים.
שמים בסיר כ 2 כפות שמן ומעליהן מסדרים שכבה אחת של תפוחי האדמה. מעל תפוחי האדמה שמים את העוף מעליו את החציל ולבסוף את הכרובית.
מעל כל השכבות מפזרים שכבה של האורז בכלי נפרד מערבבים עם המים את הקינמון ומלח ופלפל לפי הטעם. ומוזגים בזהירות ובעדינות לתוך הסיר על מנת לא להרוס את הסדר.
מביאים לרתיחה על אש גבוהה וכשרותח מעבירים לאש נמוכה. מבשלים כ 18 דקות או עד שהאורז מוכן. כשהאורז מוכן ואין יותר נוזלים בסיר, לוקחים מגש מניחים עליו את הלאפה והופכים את הסיר על המגש, מתגלה מחזה מרהיב של שכבות וריח מדהים שמציף את כל הבית.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון