הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג כבד אווז פרוס ל-10 פרוסות
2 ק"ג אגסים
2 ליטר יין אדום
1 מקל קינמון
1 ק"ג סוכר
גרידת לימון
10 יחידות בריוש
אופן ההכנה
מקלפים את האגסים באופן גס כך שתישאר מעט קליפה ומכניסים לסיר עם 2 ליטר יין. מוסיפים את מקל הקינמון, הסוכר וגרידת הלימון ומבשלים עד לריכוך. מוציאים את האגסים ומצמצמים את הרוטב. לאחר הצמצום מחזירים את האגסים לסיר.
משחימים את כבד האווז במחבת משני הצדדים. מתבלים במעט מלח ופלפל. מוסיפים למחבת 2-3 אגסים יחד עם מצקת גדולה של רוטב ומבשלים ביחד כ-3 דקות.
בצלחת הגשה מניחים בריוש. על הבריוש מניחים את כבד האווז. על כבד האווז ולידו מסדרים פרוסות אגס מבושל. יוצקים מעליהם את הרוטב המצומצם.
מגיש:
מקור: שף הקטור שינדר ממסעדת פריים
שתף את המתכון