חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוח במיונית ["אגריסטדה קון מיויו"]
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מאכל ספרדי שיוצאי טורקיה נהגו לבשל. מאחר והורינו, חלקם אינם עוד brעמנו וחלקם כבר בשלהי ימיהם, ובני דורי לא דאגו "לשריין" עצמם במתכונים brכי, ודאי חשבנו וקיווינו שהורינו יחיו לנצח - יוצא שהגעגועים למאכלים brהנפלאים האלה פורצים ביתר שאת בשנים האחרונות. brמה שיש לי לספר על מאכל זה, הוא, שאני זוכרת שאמי היתה יושבת ובעדינות brרבה מנקה באצבעותיה את כל רקמת הדם העוטפת את המח. לאחר מכן היתה brמרתיחה את המים בסיר שבו הניחה את המח המנוקה ונותנת לזה להתבשל כ-5 דקות. brבשלב זה היתה מוציאה בזהירות רבה את המח ומניחה על קרש חיתוך ונותנת לו brלהתקרר (המח מתקשה מעט לאחר שהוא מתקרר). brכשהמוח התקרר מספיק היתה פורסת אותו לשני חלקיו וכל חלק היתה פורסת brלפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ ומסדרת בסיר רחב שיכיל את הפרוסות בשורה אחת. br brמכאן, אינני יודעת במדוייק מה עשתה ומה הכמויות בהן השתמשה (לימון, brביצים....) ליצירת הרוטב הלבן והחמצמץ של ה"אגריסטדה "(שאגב, מתאים גם brלכדורי עוף+הודו וגם לדגים ובסוף זורים מעל הכל פטרוזיליה קצוצה) br
מוח במיונית ["אגריסטדה קון מיויו"]
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מאכל ספרדי שיוצאי טורקיה נהגו לבשל. מאחר והורינו, חלקם אינם עוד brעמנו וחלקם כבר בשלהי ימיהם, ובני דורי לא דאגו "לשריין" עצמם במתכונים brכי, ודאי חשבנו וקיווינו שהורינו יחיו לנצח - יוצא שהגעגועים למאכלים brהנפלאים האלה פורצים ביתר שאת בשנים האחרונות. brמה שיש לי לספר על מאכל זה, הוא, שאני זוכרת שאמי היתה יושבת ובעדינות brרבה מנקה באצבעותיה את כל רקמת הדם העוטפת את המח. לאחר מכן היתה brמרתיחה את המים בסיר שבו הניחה את המח המנוקה ונותנת לזה להתבשל כ-5 דקות. brבשלב זה היתה מוציאה בזהירות רבה את המח ומניחה על קרש חיתוך ונותנת לו brלהתקרר (המח מתקשה מעט לאחר שהוא מתקרר). brכשהמוח התקרר מספיק היתה פורסת אותו לשני חלקיו וכל חלק היתה פורסת brלפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ ומסדרת בסיר רחב שיכיל את הפרוסות בשורה אחת. br brמכאן, אינני יודעת במדוייק מה עשתה ומה הכמויות בהן השתמשה (לימון, brביצים....) ליצירת הרוטב הלבן והחמצמץ של ה"אגריסטדה "(שאגב, מתאים גם brלכדורי עוף+הודו וגם לדגים ובסוף זורים מעל הכל פטרוזיליה קצוצה) br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 מוח עגל
2 כפות חומץ
3 כפות שמן
פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
2 כפיות קמח תפו"א
¼2 כוסות מים
מיץ מ-2 לימונים
4 ביצים
קורט סוכר
½ כפית מלח
אופן ההכנה
1. משרים את המוח במים וחומץ למשך שעה
2. מסירים את כל הקרום מהמוח, חותכים לחתיכות גדולות
3. בסיר רחב מחממים שמן ומשחימים את המוח, מוסיפים ¼ כוס מים מנמיכים את
האש,מכסים ומבשלים כ-15 דקות
4. במחבת בוללים את הקמח עם-2 כוסות מים, להקפיד שלא יווצרו גושים,מוסיפים מיץ לימון,
מלח,סוכר,ביצים טרופות ופטרוזיליה, מבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה עד
שהתערובת נעשית סמיכה,יוצקים על המוח מצננים ומגישים קר.
5. בתיאבון
מגיש: סיטרין
מקור: אנוש - פורום טורקיה בעברית
שתף את המתכון