זהו מאכל ספרדי שיוצאי טורקיה נהגו לבשל. מאחר והורינו, חלקם אינם עוד brעמנו וחלקם כבר בשלהי ימיהם, ובני דורי לא דאגו "לשריין" עצמם במתכונים brכי, ודאי חשבנו וקיווינו שהורינו יחיו לנצח - יוצא שהגעגועים למאכלים brהנפלאים האלה פורצים ביתר שאת בשנים האחרונות. brמה שיש לי לספר על מאכל זה, הוא, שאני זוכרת שאמי היתה יושבת ובעדינות brרבה מנקה באצבעותיה את כל רקמת הדם העוטפת את המח. לאחר מכן היתה brמרתיחה את המים בסיר שבו הניחה את המח המנוקה ונותנת לזה להתבשל כ-5 דקות. brבשלב זה היתה מוציאה בזהירות רבה את המח ומניחה על קרש חיתוך ונותנת לו brלהתקרר (המח מתקשה מעט לאחר שהוא מתקרר). brכשהמוח התקרר מספיק היתה פורסת אותו לשני חלקיו וכל חלק היתה פורסת brלפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ ומסדרת בסיר רחב שיכיל את הפרוסות בשורה אחת. br brמכאן, אינני יודעת במדוייק מה עשתה ומה הכמויות בהן השתמשה (לימון, brביצים....) ליצירת הרוטב הלבן והחמצמץ של ה"אגריסטדה "(שאגב, מתאים גם brלכדורי עוף+הודו וגם לדגים ובסוף זורים מעל הכל פטרוזיליה קצוצה) br
|
|
זהו מאכל ספרדי שיוצאי טורקיה נהגו לבשל. מאחר והורינו, חלקם אינם עוד brעמנו וחלקם כבר בשלהי ימיהם, ובני דורי לא דאגו "לשריין" עצמם במתכונים brכי, ודאי חשבנו וקיווינו שהורינו יחיו לנצח - יוצא שהגעגועים למאכלים brהנפלאים האלה פורצים ביתר שאת בשנים האחרונות. brמה שיש לי לספר על מאכל זה, הוא, שאני זוכרת שאמי היתה יושבת ובעדינות brרבה מנקה באצבעותיה את כל רקמת הדם העוטפת את המח. לאחר מכן היתה brמרתיחה את המים בסיר שבו הניחה את המח המנוקה ונותנת לזה להתבשל כ-5 דקות. brבשלב זה היתה מוציאה בזהירות רבה את המח ומניחה על קרש חיתוך ונותנת לו brלהתקרר (המח מתקשה מעט לאחר שהוא מתקרר). brכשהמוח התקרר מספיק היתה פורסת אותו לשני חלקיו וכל חלק היתה פורסת brלפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ ומסדרת בסיר רחב שיכיל את הפרוסות בשורה אחת. br brמכאן, אינני יודעת במדוייק מה עשתה ומה הכמויות בהן השתמשה (לימון, brביצים....) ליצירת הרוטב הלבן והחמצמץ של ה"אגריסטדה "(שאגב, מתאים גם brלכדורי עוף+הודו וגם לדגים ובסוף זורים מעל הכל פטרוזיליה קצוצה) br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 מוח עגל
2 כפות חומץ
3 כפות שמן
פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
2 כפיות קמח תפו"א
¼2 כוסות מים
מיץ מ-2 לימונים
4 ביצים
קורט סוכר
½ כפית מלח
אופן ההכנה
1. משרים את המוח במים וחומץ למשך שעה
2. מסירים את כל הקרום מהמוח, חותכים לחתיכות גדולות
3. בסיר רחב מחממים שמן ומשחימים את המוח, מוסיפים ¼ כוס מים מנמיכים את
האש,מכסים ומבשלים כ-15 דקות
4. במחבת בוללים את הקמח עם-2 כוסות מים, להקפיד שלא יווצרו גושים,מוסיפים מיץ לימון,
מלח,סוכר,ביצים טרופות ופטרוזיליה, מבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה עד
שהתערובת נעשית סמיכה,יוצקים על המוח מצננים ומגישים קר.
5. בתיאבון
מגיש:
מקור: אנוש - פורום טורקיה בעברית
שתף את המתכון