הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג מולים מנוקים
½ כוס שמן זית
½ כוס חומץ בן יין לבן
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה
2 עלי דפנה
8 גרגרי פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה
מבשלים את המולים בסיר עם מים רותחים עד שהם נפתחים. זורקים את המולים שלא נפתחו ואת אלה שנפתחו מפרידים מהצדפה. מחממים את השמן במחבת עמוקה. מטגנים את המולים בשמן. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. לאחר שהשמן מתקרר במחבת, מחזירים לאש ומוסיפים מייד את החומץ, חצי כוס מים, שני סוגי הפפריקה, מלח, עלי דפנה וגרגרי הפלפל השחור. מרתיחים בין 10 דקות לרבע שעה. מצננים. משהים את הצדפות בנוזל למשך לילה.
מגישים את המולים בתוך הצדפות עם רוטב המרינדה מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון