הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג מולים טריים או קפואים
½ ליטר יין לבן יבש
1 שאלוט קצוץ דק
1 כפית אבקת קארי
מיץ מחצי לימון
2 עלי דפנה
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
50 גרם קמח
אופן ההכנה
בסיר ממיסים 20 גרם מהחמאה ומוסיפים את השאלוט. לאחר שהשאלוט מתרכך מעט מוסיפים את היין הלבן ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הצדפות, מכסים ומבשלים כשלוש דקות או עד שכולם נפתחים. מסננים את הצדפות ושומרים את הנוזלים.
בקערה לשים ביחד את יתרת החמאה וקמח לקבלת מעין גוש אחיד. שופכים עליהם בהדרגה את נוזלי הבישול של הצדפות ומערבבים עד שנמס. בסיר קטן מביאים לרתיחה את הקארי עם השמנת ומיץ הלימון. לאחר הרתיחה מוסיפים תוך כדי ערבוב לתערובת של נוזלי הצדפות. מערבבים היטב. מחזירם לסיר לאש קטנה לבעבוע קל ולאחר מכן מעבירים דרך מסננת.
מסדרים בצלחת הגשה את המולים בצורה כזאת שבשר הצדפה מונח על מחצית הצדפה עצמה בלבד (את החצי השני ניתן לזרוק). יוצקים מעל את רוטב השמנת והקארי ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון