חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מולים בשמנת וקארי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מולים בשמנת וקארי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג מולים טריים או קפואים
½ ליטר יין לבן יבש
1 שאלוט קצוץ דק
1 כפית אבקת קארי
מיץ מחצי לימון
2 עלי דפנה
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
50 גרם קמח
אופן ההכנה
בסיר ממיסים 20 גרם מהחמאה ומוסיפים את השאלוט. לאחר שהשאלוט מתרכך מעט מוסיפים את היין הלבן ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הצדפות, מכסים ומבשלים כשלוש דקות או עד שכולם נפתחים. מסננים את הצדפות ושומרים את הנוזלים.
בקערה לשים ביחד את יתרת החמאה וקמח לקבלת מעין גוש אחיד. שופכים עליהם בהדרגה את נוזלי הבישול של הצדפות ומערבבים עד שנמס. בסיר קטן מביאים לרתיחה את הקארי עם השמנת ומיץ הלימון. לאחר הרתיחה מוסיפים תוך כדי ערבוב לתערובת של נוזלי הצדפות. מערבבים היטב. מחזירם לסיר לאש קטנה לבעבוע קל ולאחר מכן מעבירים דרך מסננת.
מסדרים בצלחת הגשה את המולים בצורה כזאת שבשר הצדפה מונח על מחצית הצדפה עצמה בלבד (את החצי השני ניתן לזרוק). יוצקים מעל את רוטב השמנת והקארי ומגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון