הוראות הכנה
מרכיבים
עופיון על מצע בצל בתחתית של פיתה דרוזית מוסכאן
לכל סועד מגישים פיתה אחת ועליה עופיון אחד.
חומרים לבצק
1 ק"ג קמח
30 גרם מלח
60 גרם סוכר (4 כפות שטוחות)
2 כפות שמן
25 גרם שמרים טריים או 13 ג"ר יבשים
1/2 כוס מים פושרים
לשכבת הבצל:
4 בצלים אדומים, חתוכים לטבעות דקות
שמן זית לטיגון
סומאק
מלח ופלפל שחור
גבעול זעתר טרי או כפית זעתר
1 עופיון לכל סועד
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק
1.מערבבים את השמרים במים פושרים, מוסיפים את הסוכר
וממתינים 10 דקות. מערבבים במיקסר את הקמח עם
המלח ו-2 כפות שמן ומוסיפים את השמרים שתססו
במים. ממתינים כשעה וחצי עד שיתפחו.
2.חוצים את הבצק, יוצרים כדורים ומרדדים. אופים
במחבת טפלון ללא שמן, על הכיריים. הופכים את
הפיתה, לאפיה בשני הצדדים.
אופן הכנת העופיון
1. לוקחים כל אופיון וחותכים אותו מכיוון הבטן
הופכחים ולוחצים שישכב
2. מעסים את העופיון מכל צדדיו בשמן זית, ומלח
3. אופים את העופיון בתנור בחום של 200 מעלות במשך
30 - 40
אופן הכנת שכבת הבצל
1. מטגנים את הבצלים בשמן זית, מטבלים במלח וסמואק
עד שהבצל משחים.
הרכבת המנה
לוקחים את הפיתה מניחים על הפיתה את הבצל עם מעט שמן מהטיגון והעופיון ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון