חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוסכאן עופיון על מצע בצל בתחתית של פיתה דרוזית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הי שם מעבר להרי השוף ישנה עירה דרוזית ציורית ומקסימה ושם ברחוב brישנם מנגליסטים שעושים "מוסכאן" הטעם עוד בפי עד היום
מוסכאן עופיון על מצע בצל בתחתית של פיתה דרוזית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הי שם מעבר להרי השוף ישנה עירה דרוזית ציורית ומקסימה ושם ברחוב brישנם מנגליסטים שעושים "מוסכאן" הטעם עוד בפי עד היום
הוראות הכנה
מרכיבים
עופיון על מצע בצל בתחתית של פיתה דרוזית מוסכאן
לכל סועד מגישים פיתה אחת ועליה עופיון אחד.
חומרים לבצק
1 ק"ג קמח
30 גרם מלח
60 גרם סוכר (4 כפות שטוחות)
2 כפות שמן
25 גרם שמרים טריים או 13 ג"ר יבשים
1/2 כוס מים פושרים
לשכבת הבצל:
4 בצלים אדומים, חתוכים לטבעות דקות
שמן זית לטיגון
סומאק
מלח ופלפל שחור
גבעול זעתר טרי או כפית זעתר
1 עופיון לכל סועד
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק
1.מערבבים את השמרים במים פושרים, מוסיפים את הסוכר
וממתינים 10 דקות. מערבבים במיקסר את הקמח עם
המלח ו-2 כפות שמן ומוסיפים את השמרים שתססו
במים. ממתינים כשעה וחצי עד שיתפחו.
2.חוצים את הבצק, יוצרים כדורים ומרדדים. אופים
במחבת טפלון ללא שמן, על הכיריים. הופכים את
הפיתה, לאפיה בשני הצדדים.
אופן הכנת העופיון
1. לוקחים כל אופיון וחותכים אותו מכיוון הבטן
הופכחים ולוחצים שישכב
2. מעסים את העופיון מכל צדדיו בשמן זית, ומלח
3. אופים את העופיון בתנור בחום של 200 מעלות במשך
30 - 40
אופן הכנת שכבת הבצל
1. מטגנים את הבצלים בשמן זית, מטבלים במלח וסמואק
עד שהבצל משחים.
הרכבת המנה
לוקחים את הפיתה מניחים על הפיתה את הבצל עם מעט שמן מהטיגון והעופיון ומגישים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון