הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים "מטוגנים" בתנור (ע"ע)
½ ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
1 פלפל צ'ילי קצוץ
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
150 גרם שעועית ירוקה טרייה קצוצה
½1 כפות רסק עגבניות
100 גרם פטריות טריות פרוסות דק
1 בצל ירוק קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית במחבת. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים עוד דקה ביחד. מוסיפים את הפטריות ושעועית ומטגנים עוד דקה ביחד. מוסיפים את העגבנייה ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה ומעט מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים כשלושת רבעי כוס מים, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות על אש נמוכה.
מסדרים שכבה של חצילים על תבנית פיירקס מלבנית. מעל מפזרים את חזה העוף. מעל יוצקים שלושת רבעי מכמות הרוטב. מעל מפזרים את הבצל הירוק. מעל מסדרים את שארית החצילים ומעל יוצקים את יתרת הרוטב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות למשך כ-25 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון