הוראות הכנה
מרכיבים
1חציל גדול חתוך לפרוסות
2 ביצים
½ ק"ג בשר טחון
3 כפות רסק עגבניות
5 כפות פירורי לחם
1 כוס קמח
1 כפית כמון
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילה כוסברה קצוצה
פלפל שחור ומלח לפי טעם
אופן ההכנה
לפזר מעל החצילים מלח כדי להוציא את המרירות.
בקערה לערבב את הבשר עם פטרוזיליה כפית כמון מלח והפלפל הבצל פירורי הלחם, ביצה ולערבב לעיסה חלקה
להכין בקערה תערובת של ביצה. כף רסק עגבניות מלח ופלפל שחור,
לשים בצלחת כוס קמח.
לקחת 2 פרוסות חצילים ולמלא ביניהם את תערובת הבשר, לטבול היטב בקמח ובתערובת הביצה ורסק העגבניות ולטגן בשמן עמוק.
בסיר נפרד מכינים את הרוטב:
3 כפות שמן, 3 שיני שום פרוסות מטוגנות זהוב, להוסיף 2 כפות רסק עגבניות, 2 כוס מים להוסיף אבקת מרק עוף לפי טעם, פלפל שחור וחצי כפית כמון ולבשל 5 דקות.
להניח את החצילים המטוגנים בתבנית אפיה [או לסירוגין אפשר לבשל על הגז] לשפוך את הרוטב מעל החצילים ולבשל במשך חצי שעה עד שהרוטב מסמיך.
10 דקות לפני סוף הבישול לפזר מעל כוסברה קצוצה
בתאבון.
אלי גרשון...
מגיש:
מקור: אלי גרשון
שתף את המתכון