חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוסקה יוונית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוסקה יוונית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים פרוסים לאורך ו"מטוגנים" בתנור (ע"ע) - אפשר גם מטוגנים אך יותר שמן
חצי ק"ג בשר בקר טחון
1 כפית רסק עגבניות
3 כפות מים
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
1 עגבנייה קצוצה דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
מלח
קורט פפריקה חריפה
פלפל
שמן
אופן ההכנה
מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ומערבבים יחד. מוסיפים את העגבנייה ומערבבים יחד כדקה. מסירים מהאש. מניחים את הבשר בקערה ומוסיפים לה את התערובת מהמחבת יחד עם עודפי השמן. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב יחד. מוסיפים את המים, רסק העגבניות, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וקורט פפריקה חריפה ושוב מערבבים.
מניחים בתבנית פיירקס מלבנית חסינת אש ומשומנת שכבה של חצילים. מניחים על שכבת חצילים זו שכבה ממחצית תערובת הבשר. מניחים מעל מחצית מהגבינה הצהובה. מסדרים את יתרת הבשר לעוד שכבה על הגבינה. מפזרים על הבשר את יתרת הגבינה. מסדרים את יתרת החצילים מלמעלה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון