הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים פרוסים לאורך ו"מטוגנים" בתנור (ע"ע) - אפשר גם מטוגנים אך יותר שמן
חצי ק"ג בשר בקר טחון
1 כפית רסק עגבניות
3 כפות מים
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
1 עגבנייה קצוצה דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
מלח
קורט פפריקה חריפה
פלפל
שמן
אופן ההכנה
מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ומערבבים יחד. מוסיפים את העגבנייה ומערבבים יחד כדקה. מסירים מהאש. מניחים את הבשר בקערה ומוסיפים לה את התערובת מהמחבת יחד עם עודפי השמן. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב יחד. מוסיפים את המים, רסק העגבניות, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וקורט פפריקה חריפה ושוב מערבבים.
מניחים בתבנית פיירקס מלבנית חסינת אש ומשומנת שכבה של חצילים. מניחים על שכבת חצילים זו שכבה ממחצית תערובת הבשר. מניחים מעל מחצית מהגבינה הצהובה. מסדרים את יתרת הבשר לעוד שכבה על הגבינה. מפזרים על הבשר את יתרת הגבינה. מסדרים את יתרת החצילים מלמעלה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון