הוראות הכנה
מרכיבים
10 תפוחי אדמה
6 חצילים
1 קופסא עגבניות מרוסקות 800 ג"ר
3 בצלים קצוצים
1 ק"ג בשר טחון עבה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1/2 כף פלפל שחור טחון גס
2 ביצים
לרוטב בשמל:
1/4 כוס שמן
2 כפות גדושות קמח
2 כוסות מרק עוף חם מאבקה
2 ביצים טרופות
אופן ההכנה
1. פורסים את התצילים לפרוסות דקות טבלים בביצה ומטגנים אותם עד השחמה ומניחים על נייר סופג
2. באותו מחבת מטגנים את הבשר הקצוץ והבצל הקצוץ לרבות התבלינים תוך כדי ערבוב עם מזלג עד לשינוי ציבעו והבצלים התרככו כמהה ומניחים בצד ל 10 דקות ואז מערבבים עם 3 ביצים טרופות
3. קולפים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות יחסית לפחות 1/2 ס"מ
4. בסיר הבישול האיטי עם 3 כפיות שמן מסדרים
א. שכבה של תפוחי האדמה
ב. שכבה חציל
ג. שכבה בשר
ד. תפוח אדמה
ה. חציל
5. מוסיפים מעל את קופסאת העגבניות המרוסקות מעורבת בכוס מים
להכנת הבשמל:
בסיר בינוני להמיס את המרגרינה ולהוסיף את הקמח.
לבחוש היטב למשך 2-3 דקות ולהוסיף את המים תוך כדי בחישה מתמדת.
להביא את הרוטב לידי רתיחה איטית ולבשל עד שהתערובת מתעבה. להסיר מהאש
לטרוף את הביצים. להוסיף מעט מהרוטב החם אליהם (השוואת טמפרטורה) ואז לבחוש
את כולו לרוטב. מוסיפים מעט מלח מלח ואגוז מוסקט
6. שופכים את רוטב הבשמל מעל ומישרים
7. מכוונים את טמפרטורת ל HUGH למשך שעה מעבירים ל AUTO למשך 4 שעות נוספות
(ללילה מעבירים ל LOW ויש לבדוק נוזלים שלא יתיבש לחלוטין וישרף)
8. כשעה לפני הסיום מסירים מכסה ומעבירים ל HIGH לצימצום נוזלים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון