חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוסקה יוונית בסיר בישול איטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוסקה יוונית בסיר בישול איטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
10 תפוחי אדמה
6 חצילים
1 קופסא עגבניות מרוסקות 800 ג"ר
3 בצלים קצוצים
1 ק"ג בשר טחון עבה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1/2 כף פלפל שחור טחון גס
2 ביצים
לרוטב בשמל:
1/4 כוס שמן
2 כפות גדושות קמח
2 כוסות מרק עוף חם מאבקה
2 ביצים טרופות
אופן ההכנה
1. פורסים את התצילים לפרוסות דקות טבלים בביצה ומטגנים אותם עד השחמה ומניחים על נייר סופג
2. באותו מחבת מטגנים את הבשר הקצוץ והבצל הקצוץ לרבות התבלינים תוך כדי ערבוב עם מזלג עד לשינוי ציבעו והבצלים התרככו כמהה ומניחים בצד ל 10 דקות ואז מערבבים עם 3 ביצים טרופות
3. קולפים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות יחסית לפחות 1/2 ס"מ
4. בסיר הבישול האיטי עם 3 כפיות שמן מסדרים
א. שכבה של תפוחי האדמה
ב. שכבה חציל
ג. שכבה בשר
ד. תפוח אדמה
ה. חציל
5. מוסיפים מעל את קופסאת העגבניות המרוסקות מעורבת בכוס מים
להכנת הבשמל:
בסיר בינוני להמיס את המרגרינה ולהוסיף את הקמח.
לבחוש היטב למשך 2-3 דקות ולהוסיף את המים תוך כדי בחישה מתמדת.
להביא את הרוטב לידי רתיחה איטית ולבשל עד שהתערובת מתעבה. להסיר מהאש
לטרוף את הביצים. להוסיף מעט מהרוטב החם אליהם (השוואת טמפרטורה) ואז לבחוש
את כולו לרוטב. מוסיפים מעט מלח מלח ואגוז מוסקט
6. שופכים את רוטב הבשמל מעל ומישרים
7. מכוונים את טמפרטורת ל HUGH למשך שעה מעבירים ל AUTO למשך 4 שעות נוספות
(ללילה מעבירים ל LOW ויש לבדוק נוזלים שלא יתיבש לחלוטין וישרף)
8. כשעה לפני הסיום מסירים מכסה ומעבירים ל HIGH לצימצום נוזלים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון