הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל גדול פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1 בצל קצוץ דק
4 עגבניות קצוצות דק
1 קופסא רוטב עגבניות
½ כוס מים
½ כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
½ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
½ כפית כמון
3 כפות שמן תירס לטיגון החציל
אופן ההכנה
1. פורסים את החציל לפרוסות ממליחים ומניחים בצד לחצי שעה להגרת נוזלים.
2. מטגנים את פרוסות החציל (שיובשו עם מטלית), במחבת עם 3 כפות שמן , משני צידיו עד הזהבה. מניחים על נייר סופג לספיגת השמן.
3. מכניסים את הבצל הקצוץ לקערת זכוכית ומכניסים למיקרו בעוצמה מלאה ל 2 דקות
4. יוצקים את רוטב העגבניות עם הבצל מהמיקרו לקערת זכוכית לסלט או תבנית פיירקס,
מוסיפים את השום הכתוש שמן הזית וכל שאר התבלינים מערבבים היטב ומוסיפים
את המים.
5. מסדרים את החציל המטוגן ברוטב.
6. מעליו מסדרים את קוביות העגבניה וסוגרים שתי שכבות של ניילון נצמד.
7. מכניסים את הקערה/ תבנית למיקרוגל בעוצמה מלאה ל 10 דקות.
8. מנמיכים את עוצמת המיקרוגל לחום בינוני לעוד 20 דקות.
9. מוציאים מהמיקרוגל, מורידים את הניילון ומעבירים לתנור למצב גריל עד שחלקו העליון משחים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון