הוראות הכנה
מרכיבים
פשטידת חציל פלפל תפוא"ד וכרישה
מוסקה נוסח "וילה קומו"
רכיבים
1 חציל ארוך וגדול פרוס לפרוסות דקות
2 תפוא"ד בינוניים מבושלים בקליפתם
1 גבעול ושורש של פרסה או בשמו(לוף כרישה)פרוס דק
לטבעות (ניתן להחליף בבצל לבן גדול או 2 צרורות
בצל ירוק)
2 פלפלים אדומים בינוניים חתוכים לטבעות
6 שיני שום מעוכים או קצוצים גס
1 פלפל חריף אדום קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח גס
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת צילי (לא חובה )
1 כף שמו זית
10 עלי בזיל
10 עלי רוזמרין
4 ביצים
שמן לטיגון
אופציה לשיכבה נוספת: 1/2 קילו בשר בקר טחון גס מטוגן
אופן ההכנה
הכנה
חותכים מחלקו הצר של החציל 8 פרוסות דקות עם קליפתו
מקלפים את יתרת החציל וחותכים פרוסות דקות לאורכו
ממליחים במלח גס לחצי שעה מנגבים ומטגנים עד הזהבה
/השחמה. (מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד)
חותכים את תפוא"ד המבושלים על קליפתם לטבעות דקות ומטגנים
עד הזהבה/השחמה(מוציאים לנייר סופג)
מטגנים את טבעות הכרישה/הבצל עד לאידוי (שקופים)מוסיפים את
יתרתהירקות הפלפל השום ומטגנים כ 3 דקות
על אש בינונית מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון/בישול עוד
כ4דקות.
בכלי עגול חסין אש או מחבת עם ידיות מתכת בגודל 18X18
מסדרים חצילים ארוכים לכיסוי התחתית מעליהם
את הכרישה/בצל והפלפלים בשכבה אחידה דקה מעליהם מסדרים את
תפו"אד באופן אחיד מעליהם עוד שיכבת כרישה ופלפל מעליהם מסדרים לעיטור
את 8 פרוסות החציל עם הקליפה מקציפים את 4 הביצים עם מעט מים או
חלב ושופכים באופן אחיד על הכל. מחממים תנור ל 150 מעלות ומכניסים ל
כ-10 דקות בודקים שהביצים יתקשו
מוציאיםומפזרים פרוסות מוצרלה ומשחימים מעט בגריל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון