הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם נתחי סלמון מעושן
100 גרם חמאה רכה
1 כף מיץ לימון טרי
2 מיכלי שמנת לקצפת
פלפל לבן
להגשה:
ביצי סלמון
תבנית כיכר מרופדת בפלסטיק נצמד
אופן ההכנה
1.שמים את הסלמון, החמאה, ומיץ הלימון במעבד מזון מצויד בלהב פלדה, מעבדים למחית חלקה.
2.מוסיפים מיכל אחד של שמנת לקצפת, לאט ובהדרגה, תוך עיבוד, ומתבלים בפלפל לבן.
3.מעבירים את מחית הסלמון לקערה ומשהים 20 דקות במקרר.
4.מקציפים את מיכל השמנת הנותר לקצפת נוקשה, ומקפלים אל מחית הסלמון לתערובת אחידה ויציבה.
5.יוצקים את המחית אל התבנית, מכסים היטב ושומרים במקרר למשך לילה.
6.הופכים את המוס על מגש נאה, מסירים את הפלסטיק הנצמד ומעטרים בביצי סלמון.
מגישים עם באגט חם ופריך, יין לבן וצונן או שמפניה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון