הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם פטל שחור שטוף
50 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
מעט פחות מ-2 כפיות אבקת ג'לטין
70 מ"ל שמנת
1 חלבון
אופן ההכנה
מחממים את הפטל עם סוכר ומיץ לימון על אש נומכה כעשר דקות. מצננים. מועכים דרך מסננת דקה לקערה. מערבבים את הג'לטין עם שתי כפות מים בכוס ומשהים לחמש דקות. בוחשים את הג'ולטין בכוס בתוך בן-מארי עד להמסה מלאה. בוחשים את הג'לטין המומס באיטיות אל תוך הפטל.
מקציפים (בנפרד) שמנת וחלבון לקצף יציב כל אחד. כאשר מחית הפטל מתחילה להתייצב מקפלים פנימה תחילה את השמנת ולאחר מכן את החלבון. מעבירים לקעריות אישיות ומכניסים למקרר למספר שעות.
מגישים מעוטר בקצפת וגרגרי פטל שלמים.
מגיש:
מקור: קולינריה אירופה
שתף את המתכון