חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוס שוקולד חלומי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מופלא ומתוק במיוחד, בשני הצבעים, לימות החורף הקרים. דרושה כאן לא מעט השקעה, סבלנות והמון כלים …. אבל אנחות העונג ומבטי ההערצה שמתקבלים בתגובה שווים הכל.
מוס שוקולד חלומי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מופלא ומתוק במיוחד, בשני הצבעים, לימות החורף הקרים. דרושה כאן לא מעט השקעה, סבלנות והמון כלים …. אבל אנחות העונג ומבטי ההערצה שמתקבלים בתגובה שווים הכל.
הוראות הכנה
מרכיבים
מוס שוקולד לבן:
300 גר’ שוקולד לבן
2 כפות דבש
2 ביצים שלמות
400 מל"ל שמנת מתוקה (קצת פחות משתי קופסאות)
מוס שוקולד שחור:
200 גר’ שוקולד מריר
100 גר’ חמאה
4 כפות סוכר
4 ביצים מופרדות
250 מל"ל שמנת מתוקה
כ 2-3 כפות ליקר/וויסקי
אופן ההכנה
מוס שוקולד לבן:
ממיסים את השוקולד הלבן בבן מארי (סיר בתוך סיר) ומניחים להתקרר מעט.
מקציפים בקערה את שתי הביצים עם הדבש
מקציפים בקערה נפרדת את השמנת לקצפת יציבה
מוסיפים את השוקולד אל הקערה עם הביצים ומערבבים היטב
מוסיפים לקערה את הקצפת ומערבבים בקיפול לתערובת אחידה
מקררים במקפיא עד להתייצבות.
מוס שוקולד שחור:
ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בבן מארי (סיר בתוך סיר) ומניחים להתקרר מעט
מקציפים בקערה את החלמונים עם כף סוכר ועם הליקר
מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף יציב
מקציפים בקערה נפרדת את השמנת לקצפת יציבה
מוספים את השוקולד אל הקערה עם החלמונים ומערבבים היטב
מוסיפים לקערה את קצף החלבונים ומערבבים בקיפול
מוסיפים לקערה את הקצפת ומערבבים בקיפול לתערובת אחידה
מקררים במקפיא עד להתייצבות.
מגיש: lior
מקור: דלית רוסו , אתר סקופ
שתף את המתכון