הוראות הכנה
מרכיבים
מוס שוקולד לבן:
300 גר שוקולד לבן
2 כפות דבש
2 ביצים שלמות
400 מל"ל שמנת מתוקה (קצת פחות משתי קופסאות)
מוס שוקולד שחור:
200 גר שוקולד מריר
100 גר חמאה
4 כפות סוכר
4 ביצים מופרדות
250 מל"ל שמנת מתוקה
כ 2-3 כפות ליקר/וויסקי
אופן ההכנה
מוס שוקולד לבן:
ממיסים את השוקולד הלבן בבן מארי (סיר בתוך סיר) ומניחים להתקרר מעט.
מקציפים בקערה את שתי הביצים עם הדבש
מקציפים בקערה נפרדת את השמנת לקצפת יציבה
מוסיפים את השוקולד אל הקערה עם הביצים ומערבבים היטב
מוסיפים לקערה את הקצפת ומערבבים בקיפול לתערובת אחידה
מקררים במקפיא עד להתייצבות.
מוס שוקולד שחור:
ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בבן מארי (סיר בתוך סיר) ומניחים להתקרר מעט
מקציפים בקערה את החלמונים עם כף סוכר ועם הליקר
מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף יציב
מקציפים בקערה נפרדת את השמנת לקצפת יציבה
מוספים את השוקולד אל הקערה עם החלמונים ומערבבים היטב
מוסיפים לקערה את קצף החלבונים ומערבבים בקיפול
מוסיפים לקערה את הקצפת ומערבבים בקיפול לתערובת אחידה
מקררים במקפיא עד להתייצבות.
מגיש:
מקור: דלית רוסו , אתר סקופ
שתף את המתכון