הוראות הכנה
מרכיבים
10 אגסים קלופים שמשאירים את הגבעול שלם
כוס ברנדי
2 כוסות מים
3 מכלי שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
2 חלמונים
10 עלי נענע יפים לקישוט
אופן ההכנה
בעזרת סכין קטנה מוצאים מהאגס אצ הגרעינים דרך החלק התחתון
מנחים את האגסים בסיר עם המים הברנדי והסוכר ומרתיחים
מנמיכים את האש ומבשלים ל30 דקות
מורידים מהאש מוצאים את האגסים ומצננים
מרתיחים בסיר קטן מיכל שמנת מתוקה ומיד עם הרתיחה להוריד מהאש מוסיפים את השוקולד הלבן מערבבים היטב עד להמסת השוקולד ומצננים
כאשר השוקולד מתקרר לטמפרטורת החדר להוסיף את החלמונים ולטרוף יחד
בקערה נפרדת מקציפים את 2 מכלי השמנת לקצפת יציבה ומקפלים בעדינות לתוך עיסת השוקולד
בכוס הגשה מניחים אגס ומעליו יוצקים את מוס השוקולד הלבן מקררים כשעתיים
ומגישים מקושט בעלה נענע
מגיש:
מקור: מוניק שוויץ
שתף את המתכון