הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד 53% מוצקי קקאו קצוץ גס
100 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו קצוץ גס (אם אין, משתמשים בשוקולד 53%)
100 מל (1/2 כוס פחות כף) מים חמימים
6 ביצים מופרדות
60 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
1 כף ברנדי
אופן ההכנה
+ ממיסים שוקולד מעל סיר מים רותחים (בן מארי)ומצננים 3-2 דקות.
+ טורפים קלות חלמונים ומוסיפים לשוקולד המומס תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
+ מקציפים חלבונים במהירות בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף, מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים אבקת סוכר בהדרגה. לאחר שכל הסוכר נטמע, מגבירים את מהירות ההקצפה בהדרגה עד למהירות הגבוהה ביותר. מקציפים כ-5 דקות עד למרקם רך וקטיפתי, יציב אך לא יבש.
+ מערבבים 1/4 מקצף החלבונים אל תוך השוקולד. מקפלים בעדינות את שאר הקצף.
+ מעבירים לכד ומוזגים את המוס לכלי הגשה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות או עד שהמוס מתייצב. שומרים במקרר עד יומיים או מקפיאים.
מגיש:
מקור: את: יעל לנדסמן-סבריאגו | צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף | מתוך גיליון 226 דצמבר 2009 - ספר הבישול לעונה הקרה
שתף את המתכון