חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוס שוקולד קלאסי (פרווה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוס שוקולד קלאסי br brמרקם אוורירי ומתיקות מתונה. מבוסס רק על ביצים, כך שמתאים לקטגוריה של קינוחי פרווה.
מוס שוקולד קלאסי (פרווה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוס שוקולד קלאסי br brמרקם אוורירי ומתיקות מתונה. מבוסס רק על ביצים, כך שמתאים לקטגוריה של קינוחי פרווה.
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד 53% מוצקי קקאו קצוץ גס
100 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו קצוץ גס (אם אין, משתמשים בשוקולד 53%)
100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) מים חמימים
6 ביצים מופרדות
60 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
1 כף ברנדי
אופן ההכנה
+ ממיסים שוקולד מעל סיר מים רותחים (בן מארי)ומצננים 3-2 דקות.
+ טורפים קלות חלמונים ומוסיפים לשוקולד המומס תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
+ מקציפים חלבונים במהירות בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף, מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים אבקת סוכר בהדרגה. לאחר שכל הסוכר נטמע, מגבירים את מהירות ההקצפה בהדרגה עד למהירות הגבוהה ביותר. מקציפים כ-5 דקות עד למרקם רך וקטיפתי, יציב אך לא יבש.
+ מערבבים 1/4 מקצף החלבונים אל תוך השוקולד. מקפלים בעדינות את שאר הקצף.
+ מעבירים לכד ומוזגים את המוס לכלי הגשה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות או עד שהמוס מתייצב. שומרים במקרר עד יומיים או מקפיאים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: את: יעל לנדסמן-סבריאגו | צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף | מתוך גיליון 226 דצמבר 2009 - ספר הבישול לעונה הקרה
שתף את המתכון