הוראות הכנה
מרכיבים
חזה שליו חתוך לקוביות קטנות
האברים הפנימיים של השליו (לב, כבד, ריאות) חתוכים לקוביות
½ בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
5 פטריות שמפיניון פרוסות דק
כף רוזמרין קצוץ
¼ כוס יין לבן יבש
½ גביע קרם פרש
50 גרם חמאה
2 עגבניות חלוטות ומקולפות, ללא גרעינים, חתוכות לקוביות
1 מלפפון חתוך לקוביות
½ קישוא ירוק חתוך לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
4 עלי פילו
מעט חמאה מומסת
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצל והשום עד שמתרככים. מוסיפים את הפטריות ולאחר דקה מוסיפים את בשר השליו ומבשלים עד שהוא מאבד את צבעו הוורוד. מוסיפים רוזמרין, מלח ופלפל ואת היין הלבן. לאחר רתיחה אחת מוסיפים את הקרם פרש ומערבבים היטב. מכניסים את התערובת אל מעבד המזון ומעבדים במשך כחצי דקה.
מניחים עלה פילו אחד על משטח העבודה ומברישים אותו עם חמאה מומסת. עליו מניחים עלה נוסף וכך הלאה את כל ארבעת העלים. מניחים 3 כפות מהמלית שנוצרה במעבד המזון במרכז העלה ומקפלים ליצירת מעטפה. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד אשר הפילו משחים (כ- 10 דקות אפייה). מערבבים בקערה את העגבניות, המלפפון, הקישוא, הפלפל, מיץ הלימון, שמן הזית ומעט מלח ופלפל. מניחים את מעטפת הפילו במרכז צלחת ההגשה כאשר מסביב מסדרים את הסלט.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון