חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוס תות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוס תותים נפלא. brמתאים למתכון- "רולדת תותים".
מוס תות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוס תותים נפלא. brמתאים למתכון- "רולדת תותים".
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג תותים
2 שקיות (28 גרם) ג'לטין
1/4 כוס מים או ברנדי
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
3 חלבונים
2 מיכלים שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. שוטפים את התותים, מסירים את העוקצים ומרסקים במעבד מזון.
2. מערבבים את הג'לטין עם המים או הברנדי ומחממים כחצי דקה במיקרוגל. מוודאים שאין גושים ומוסיפים לרסק התותים, תוך כדי הפעלה של מעבד המזון. מעבירים לקערה ומשאירים בטמפרטורת החדר.
3. בסיר קטן מחממים את הסוכר עם רבע כוס מים ומביאים לרתיחה. מרתיחים כ-5 דקות או עד שבועות הרתיחה נעשות צפופות יותר. בינתיים מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מסירים את הסוכר המומס מהלהבה ומוסיפים לקצף תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה. ממשיכים להקציף כ-5 דקות, עד שהקצף מתקרר.
4. בקערה נוספת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת. מוסיפים את הקצפת לקצף בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את רסק התותים ומערבבים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד. מעבירים לקערת הגשה ומאחסנים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה. המוס נשמר במקרר כארבעה ימים.
מגיש: D.S.K
מקור: שף- מוסף האוכל החודשי של לאישה
שתף את המתכון