הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג תותים
2 שקיות (28 גרם) ג'לטין
1/4 כוס מים או ברנדי
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
3 חלבונים
2 מיכלים שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. שוטפים את התותים, מסירים את העוקצים ומרסקים במעבד מזון.
2. מערבבים את הג'לטין עם המים או הברנדי ומחממים כחצי דקה במיקרוגל. מוודאים שאין גושים ומוסיפים לרסק התותים, תוך כדי הפעלה של מעבד המזון. מעבירים לקערה ומשאירים בטמפרטורת החדר.
3. בסיר קטן מחממים את הסוכר עם רבע כוס מים ומביאים לרתיחה. מרתיחים כ-5 דקות או עד שבועות הרתיחה נעשות צפופות יותר. בינתיים מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מסירים את הסוכר המומס מהלהבה ומוסיפים לקצף תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה. ממשיכים להקציף כ-5 דקות, עד שהקצף מתקרר.
4. בקערה נוספת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת. מוסיפים את הקצפת לקצף בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את רסק התותים ומערבבים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד. מעבירים לקערת הגשה ומאחסנים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה. המוס נשמר במקרר כארבעה ימים.
מגיש:
מקור: שף- מוסף האוכל החודשי של לאישה
שתף את המתכון