הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח רגיל מנופה
50 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
3 כוסות מים פושרים
0.25 כפית מלח (1/4)
0.25 כוס שמן (1/4)
להגשה: חמאה ודבש
אופן ההכנה
שמים קמח בקערת עבודה עמוקה. במרכז הקמח יוצרים גומה. שמים בכוס את השמרים מוסיפים כפית סוכר וכ-1/3 כוס מים פושרים, ומערבבים היטב עד להמסת השמרים.
יוצקים את עיסת השמרים לתוך הגומה שבקמח, מכסים במעט קמח ומחכים כ-5 דקות.
מתחילים ללוש בצק רך וגמיש תוך הוספת מלח, שמן ויתרת המים. משמנים משטח עבודה,
מחלקים את הבצק ל38-32 חלקים ומכל חלק מגלגלים כדור. מכסים את הכדורים במגבת מטבח
ומשהים ל-30 דקות להתפחה. מחממים מחבת בעלת תחתית עבה, (אין לשמן את המחבת).
מרדדים-משטחים כל כדור בידיים משומנות לעלה דק ועגול, ומכניסים למחבת לא משומנת.
מטגנים את העלה הראשון משני צדדיו, מוסיפים עליו עלה נוסף והופכים את שני העלים יחד ומטגנים. מוסיפים מעל עוד עלה, והופכים את שלושתם יחד ומטגנים, כך שנוצרת בתוך המחבת מין "ערימת עלים" המטוגנת בצד אחד בלבד. כאשר הערימה מכילה 12-10 עלים, מוציאים אותה לצלחת הגשה. מגישים עם דבש וחמאה.
כל סועד לוקח עלה מופלטה ומורח לעצמו חמאה ודבש,
ובתיאבון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון