הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל- 40 יחידות :
1 ק"ג קמח
1 כף גדושה מלח
3 כוסות מים פושרים
1 כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה
מופלטה
חומרים ל- 40 יחידות :
1 ק"ג קמח
1 כף גדושה מלח
3 כוסות מים פושרים
1 כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את הקמח והמלח, בהדרגה להוסיף מים, ללוש לבצק רך וגמיש. לתת לבצק לנוח ככדור בצק כחצי שעה .
לחלק את הבצק לכדורים (כ- 40).
לטבול כל כדור בקערה עם שמן ולהניח על מגש משומן, לכסות במגבת מטבח נקייה, למשך כחצי שעה.
לחמם מחבת על להבה בינונית,
לפתוח כל כדור בידיים משומנות בשמן לעלה דק בקוטר של 20 ס"מ ולטגן (אין צורך להוסיף שמן למחבת), כאשר רק את העלה הראשון מטגנים משני הצדדים. ברגע שהופכים לצידו השני להניח עליו עלה בצק נוסף , אחרי חצי דקה להפוך את שניהם יחד ולהניח עלה בצק נוסף וכך הלאה כשהערימה הולכת וגובהת ובכל פעם העלה החדש הוא התחתון בערימה שבמחבת..
כשהצטברו בערימה 10- 15 מופלטות וקשה להפוך את כל הערימה, להוציא מהמחבת ולהגיש לשולחן או להניח על צלחת ולכסות במגבת מטבח נקייה, ולהמשיך לטגן ערימה נוספת של מופלטות.
להגיש חם עם חמאה ודבש , ריבה, או ממרח שוקולד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון