הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרובית בינונית
2 כפות "ציר עוף" או אבקת מרק עוף
2 כפות צנוברים
2 כפות שבביי שקדים מולבנים
2 כפות שמן זית
½ בצל קצוץ לקוביות קטנות
מלח (לפי הטעם)
כ-½ ליטר מים לאדוי הכרובית.
אופן ההכנה
שוטפים את הכרובית ומפרידים לפרחים בודדים. מרתיחים את המים עם אבקת המרק או "ציר העוף", בסיר רחב (השתמשתי בסיר בקוטר 26 ס"מ, גובה המים לא יעלה על 2 ס"מ),כאשר המים רותחים, מוסיפים את פרחי הכרובית.
מבשלים במצב רתיחה עדינה (סיר מכוסה) כ-20 דקות. מוציאים את פרחי הכרובית עם כף מחוררת ומניחים בצד לקרור. בינתיים מכינים את התוספות. מטגנים את הבצל בשמן זית עד השחמה ומוציאים לכלי נפרד. על מחבת קטנה יבשה, קולים את הצנוברים ושבבי השקדים, תוך הקפצה, עד קבלת סימני חריכה קלים. מערבבים עם הבצל המטוגן.
מועכים את הכרובית המאודה מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים בתערובת הצנובר-שקדים-בצל.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון