חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מחית פלפלים אדומים כבסיס לתבשילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את המתכון הזה קיבלתי השבוע מחברה ערבייה טובה של אמי ומיד רצתי ליישמו ומשתפת אותכם בזה. brיש לשים לב: המתכון דורש הכנה מראש!!!!!! אך שווה כל מאמץ, מה גם שכמות שתעשו תספיק להרבה תבשילים, כך שזה אכן משתלם. brבהמשך אביא מתכונים שאני מכינה בתוספת מחית זו.
מחית פלפלים אדומים כבסיס לתבשילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את המתכון הזה קיבלתי השבוע מחברה ערבייה טובה של אמי ומיד רצתי ליישמו ומשתפת אותכם בזה. brיש לשים לב: המתכון דורש הכנה מראש!!!!!! אך שווה כל מאמץ, מה גם שכמות שתעשו תספיק להרבה תבשילים, כך שזה אכן משתלם. brבהמשך אביא מתכונים שאני מכינה בתוספת מחית זו.
הוראות הכנה
מרכיבים
פלפלים אדומים מתוקים טריים (הכמות בהתאם לרצון)
פלפלים יבשים חריפים (הכמות בהתאם למידת החריפות הרצויה)
אופן ההכנה
שלב ראשון - יבוש הפלפלים (שימו לב דורש הכנה מראש)
מסירים לפלפלים את הגבעול הירוק ומרוקנים את תוכנו מגרעינים, מניחים על מגש לייבוש הלחות והנוזלים בירק, מכאן ישנן 2 דרכים לעשות זאת:
1. להניח על מגש ולהשאיר במקום מואר כשבוע וחצי, מדי יום יש להפוך כל פלפל על צידו האחר (אפשרות זו מתאימה יותר לימות החורף).
2. להניח על מגש ולהשאיר לייבוש בשמש: במרפסת, בחצר, ליד חלון שדרכו ישנה שמש חזקה, במקרה זה הייבוש יארך זמן קצר יותר בין 3-4 ימים (אפשרות זו מתאימה יותר לימות הקיץ)
הערה חשובה: ייבוש הפלפלים נחוץ על מנת לייבש את הנוזלים בפלפלים מאחר והשלב הבא הוא טחינה במטחנת בשר, אם נטחן את הפלפלים בעודם טריים, יהיה לנו מיץ פלפלים ומה שאנו חפצים זה מחית המורכבת מחתיכות קטנות של פלפלים שניתן להרגישם.
שלב שני - טחינה והכנת המחית
לאחר הייבוש באחת מהאפשרויות נוכל לראות כי הפלפלים איבדו מהנוזלים שלהם ונראים מעט "מצ'וקמקים" (מר עמיצור - נא לא לתקן מילה זאת) וחסרי חיות, חוצים את הפלפלים לחתיכות שיוכלו לעבור במטחנת הבשר. את הפלפלים החריפים היבשים משרים לכ- 3 דקות במים חמים (לא רותחים), מוציאים מסננים מנוזלים וסוחטים היטב. את כל הפלפלים למינהם טוחנים במטחנת הבשר, לאחר מכן מעבירים את כל התערובת למסננת ומשאירים לילה לניקוז כל הנוזלים העודפים.
למחרת ניתן להכניס לקופסא או לצנצנת ויש לשמור במקרר, ניתן גם לשמור בהקפאה - זה נשמר הרבה מאוד חודשים ולא קורה לזה כלום.
שימושים:
למחית זו שימושים רבים מאוד - בהמשך אעלה כאן מספר מתכונים עם שימוש במחית ואסביר כיצד מתבלים את המחית בהתאם לכל מתכון.
דוגמאות למס' שימושים:
בתבשילי דגים, להוסיף לגבינה לבנה, למטבלים לאירוח, בסיס להכנת אריסה ביתית, תוספת לרטבי פסטה, תוספת לבישולים שונים של בשר ועוף ועוד ועוד ועוד.
מגיש: m73
מקור: סבח
שתף את המתכון