הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 לפתות טריות
1 סלק גדול וטרי
3 גזרים טריים וגדולים
מעט כרוב
מים
מלח
אופן ההכנה
מקלפים את סלק חוצים לשניים ופורסים אותו. חוצים את הלפתות ופורסים אותן. קולפים את הגזרים, חוצים לשניים או שלושה וחותכים רצועות עבות.
בצנצנת גדולה (2 ליטר לפחות) מניחים שכבות של הירקות (למעט הכרוב) עד שמגיעים לקצה. בקערה נפרדת ממיסים מלח במים ביחס של כפית מלח לכל כוס מים. שופכים את מי המלח לתוך הצנצנת עד שממלאים אותה לחלוטין. שמים מעט עלי כרוב למעלה וסוגרים את הצנצנת בכוח. מניחים את הצנצנת במקום מוצל למשך כשבוע עד שהחמוצים מוכנים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון