הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג פטריות קטנות או חתוכות מנוקות
1 ליטר מים רותחים
½ 1 כף מלח
3 כוסות מים
חופן פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
2 עלי טימין
4 עלי באזיל
3 שיני שום שלמות
1 פלפל צילי קטן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
½ 2 כפות מלח
200 גרם סוכר
1 כוס חומץ 5%
1 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1. מכינים צנצנת מעוקרת עם סגירה הרמטית
2. בסיר גדול מרתיחים את כל חומרי המישרה עד לרתיחה
3. מוסיפים לציר הרותח את הפיטריות ל 5 דקות
4. מורידים מהאש לקירור ל 5 דקות
5. ממלאים את הצנצנות המעוקרות עד 80% תכולה וממלאים בציר ההשריה עד למעלה
6. מעבירים למקרר מוכן לאכילה אחרי שבועיים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון