חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מחמר פיתה דרוזית עם בצל פלפל ותבלינים
Votes: 1
דירוג: 1
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיתה דרוזית מצופה בבצל פלפלים ותבלינים (יאמי) brכל כך פשוט וטעים brתחתיתו הדקה של מאפה המחמר עשויה מאותם המרכיבים brשל פיתה דרוזית, אלא שעובי הבצק הבסיסי של המחמר קצת brיותר עבה br
מחמר פיתה דרוזית עם בצל פלפל ותבלינים
Votes: 1
דירוג: 1
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיתה דרוזית מצופה בבצל פלפלים ותבלינים (יאמי) brכל כך פשוט וטעים brתחתיתו הדקה של מאפה המחמר עשויה מאותם המרכיבים brשל פיתה דרוזית, אלא שעובי הבצק הבסיסי של המחמר קצת brיותר עבה br
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח חיטה מלאה
1 כפית שמרים
קורט סוכר
קורט מלח
מים עד ליצירת בצק רך
1 חבילה (250 גר') בורגול דק (גרש)
לרוטב:
2 בצלים
1 כוס שמן זית
2 פלפלים אדומים טחונים דק
1 כפית סומק
כמון לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
הבצק:
לשים את כל החומרים לבצק חוץ מהבורגול עד ליצירת בצק
רך.
בוצעים לעיגולים קטנים ומגלגלים כל כדור בצק בקמח
הבורגול. מתפיחים כ 15 דקות
מפזרים קמח על משטח גדול, ושוטחים את העיגולים למשטח
עגול ודק. מרדדים את הכדורים לפיתה עגולה בעובי פיתה
רגילה לערך.
לרוטב:
מגרדים את הבצלים בפומפייה על הצד העבה, שוטפים במים
וסוחטים.
טוחנים במעבד מזון את הפלפלים האדומים. מוסיפים את
הכמון, הפלפל השחור, הסומק והמלח.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לרבות שמן הזית למחית אחידה ומורחים על
גבי הפיתות (כדאי להשאיר "שוליים" חיצוניים של שני ס"מ
לערך, כך שפיזור הרוטב יעשה מהשוליים למרכז). אופים
בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כשבע דקות
עד השחמת שולי הבצק
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון