חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מח עגל מטוגן מוגש עם סלט חם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מח עגל מטוגן מוגש עם סלט חם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 מוחות עגל (כ-550 גרם)
1 חבילה גזר גמדי טרי (לא קפוא) נקי וחתוך לאורך
250 גרם שעועית הילדה חתוכה אלכסונית לגודל ביס
50 גרם פטריות שמפיניון טריות, נקיות וחתוכות גס
250 גרם פטריות יער טריות, נקיות וחתוכות גס
½ בצל בינוני פרוס דק
1 כפית אבקת מרק עוף
1 ביצה
½ כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
מבשלים את מוחות העגל בסיר עם מים רותחים כשעה. מצננים מעט. חותכים לפרוסות לא דקות ולא עבות בגודל של ביס. מחממים שמן במחבת. טובלים את פרוסות המח בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם מתובלים במעט מלח. מטגנים להזהבה משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.
מרתיחים מים בסיר קטן וחולטים קלות את הגזר והשעועית (בנפרד אחד מהשני) כשלוש דקות כל אחד ומיג מעבירים לקערה עם מי קרח.מחממים שוב שמן במחבת ומטגנים את הבצל קלות עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד כשלוש-ארבע דקות. מוסיפים את הגזר והשעועית ומקפיצים ביחד כשתי דקות. מוסיפים מעט פלפל ואת אבקת המרק. מקפיצים עוד כחמש דקות ומסירים מהאש.
לכל מנה מסדרים מעט מהסלט החם במרכז וארבע פרוסות מח עגל (פחות או יותר לפי הכמות שיצאה לכם) מסביב. מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון