הוראות הכנה
מרכיבים
2 מוחות עגל (כ-550 גרם)
1 חבילה גזר גמדי טרי (לא קפוא) נקי וחתוך לאורך
250 גרם שעועית הילדה חתוכה אלכסונית לגודל ביס
50 גרם פטריות שמפיניון טריות, נקיות וחתוכות גס
250 גרם פטריות יער טריות, נקיות וחתוכות גס
½ בצל בינוני פרוס דק
1 כפית אבקת מרק עוף
1 ביצה
½ כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
מבשלים את מוחות העגל בסיר עם מים רותחים כשעה. מצננים מעט. חותכים לפרוסות לא דקות ולא עבות בגודל של ביס. מחממים שמן במחבת. טובלים את פרוסות המח בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם מתובלים במעט מלח. מטגנים להזהבה משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.
מרתיחים מים בסיר קטן וחולטים קלות את הגזר והשעועית (בנפרד אחד מהשני) כשלוש דקות כל אחד ומיג מעבירים לקערה עם מי קרח.מחממים שוב שמן במחבת ומטגנים את הבצל קלות עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד כשלוש-ארבע דקות. מוסיפים את הגזר והשעועית ומקפיצים ביחד כשתי דקות. מוסיפים מעט פלפל ואת אבקת המרק. מקפיצים עוד כחמש דקות ומסירים מהאש.
לכל מנה מסדרים מעט מהסלט החם במרכז וארבע פרוסות מח עגל (פחות או יותר לפי הכמות שיצאה לכם) מסביב. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון