הוראות הכנה
מרכיבים
1 קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות
½ פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות קטן
2 שיני שום כתוש
1 כף סוכר
½1 כפיות גדושות כמון טחון
1 כף פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
פפריקה חריפה בהתאם לרצון (אני אישית שמה כ- ½ כפית, זה נותן מעט פיקנטיות אך לא חריפות)
¼ כוס שמן קנולה
אופן ההכנה
מחממים בסיר עמוק את השמן ומטגנים קלות את קוביות הפלפלים על להתרככות קלה, מוסיפים את שיני השום הקצוצות (לא הכתושות) וממשיכים לטגן בערך עוד 1 דקה עד שמריחים את הארומה של השום. מוסיפים את קופסת העגבניות המרוסקות, מערבבים, מורידים את הלהבה לנמוכה ביותר וממשיכים לבשל/לטגן את כל התערובת כ- 30-35 דקות לפחות תוך כדי ערבוב מדי פעם (רצוי לסגור חלקית את הסיר על מנת שהתערובת לא תתיז ותלכלך את כל הכיריים). לאחר מכן, מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים, מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות.
מגיש:
מקור: אחותי
שתף את המתכון