חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מטמברה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מטמברה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג נתח בשר דק ושטוח לצלי.
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאד
3 שיני שום קצוצות דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 גזרים קלופים חתוכים ל6 חלקים לאורכם
3 ביצים קשות חתוכות לרבעים
1 כפית "אחימולדו" (תערובת תבלינים ארגנטינאית)
3 כפות שמן
אופן ההכנה
1. מערבבים את הפטרוזיליה, שום, מלח ופלפל. מורחים את התערובת על פני יריעת הבשר
2. מניחים לאורך היריעה את רצועות הגזר ואת הביצים הקשות. מפזרים מעל את ה"אחימולדו"
ומטפטפים מעל את השמן
3. מגלגלים את הנתח לאורך במהודק. קושרים בחוט קשירה היטב לקבלת גליל בשר ממולא
4. ממלאים סיר גדול במים ומלח ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הנתח הקשור, מביאים
שוב לרתיחה ומבשלים בחום נמוך, ממש על סף רתיחה כשעה וחצי. מכבים את האש
ומשאירים את הנתח להתקרר יחד עם הנוזל. מוציאים ומסננים
5. מניחים על תבנית התנור רשת. עליה מניחים את נתח הבשר הקשור. עליו מניחים משקולת
כבדה. מניחים ככה למשך מספר שעות (למשך הלילה, הכי טוב)
6. פורסים את הבשר המגולגל לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומגישים
7. בתיאבון
מגיש: סיטרין
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון