חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מטפונה ביתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מטפונה ביתית בקדרת ברזל בתנור או על מדורה.
מטפונה ביתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מטפונה ביתית בקדרת ברזל בתנור או על מדורה.
הוראות הכנה
מרכיבים
קדירת ברזל טובה (יש גם כאלו מחימר - מעולות)
עוף שלם מנוקה
עגבנייה גדולה בשלה
ראש שום
שני בצלים
ראש שומר
תפ"א
גזרים
בטטות
ארטישוק ירושלמי
דלעת
דלורית
וכל יתר ירקות שורש שמתאים לכם
חמאה
שמן זית
כמון
בהרט
סומק
מלח
פלפל
תימין
רוזמרין
אופן ההכנה
לפני שמתחילים לעשות משהו יש צורך לחמם את הקדירה. מניחים על הגז ומדליקים על אש נמוכה ואז מתחילים: מרפדים את תחתית הקדירה בבצל תימין שומר וגזר הכל חתוך לא קטן!!
לוקחים את העוף ולתוכו דוחפים רבעי בצל, עגבנייה ואת החמאה לסרוגין. אפשר לקשור את רגלי העוף אבל ממש לא קריטי.
מניחים את העוף בקדירה על הירקות ומוסיפים את שאר הירקות בצדדים ועל העוף אבל לא מכסים את כולו בירקות.
מוסיפים על העוף והירקות שמן זית בכמות יפה ומפזרים מלמעלה מלח גס ופלפל. את הכמון הבהרט והסומק מפזרים בנדיבות בעיקר על העוף אבל לא רק
סוגרים את המכסה ומכניסים לתנור חם 190-200 מעלות צלסיוס לשעתיים.
10 דקות אחרונות מורידים את המכסה ומעבירים לגריל בתנור
בתאבון
מגיש: winston
מקור:
שתף את המתכון