הוראות הכנה
מרכיבים
קדירת ברזל טובה (יש גם כאלו מחימר - מעולות)
עוף שלם מנוקה
עגבנייה גדולה בשלה
ראש שום
שני בצלים
ראש שומר
תפ"א
גזרים
בטטות
ארטישוק ירושלמי
דלעת
דלורית
וכל יתר ירקות שורש שמתאים לכם
חמאה
שמן זית
כמון
בהרט
סומק
מלח
פלפל
תימין
רוזמרין
אופן ההכנה
לפני שמתחילים לעשות משהו יש צורך לחמם את הקדירה. מניחים על הגז ומדליקים על אש נמוכה ואז מתחילים: מרפדים את תחתית הקדירה בבצל תימין שומר וגזר הכל חתוך לא קטן!!
לוקחים את העוף ולתוכו דוחפים רבעי בצל, עגבנייה ואת החמאה לסרוגין. אפשר לקשור את רגלי העוף אבל ממש לא קריטי.
מניחים את העוף בקדירה על הירקות ומוסיפים את שאר הירקות בצדדים ועל העוף אבל לא מכסים את כולו בירקות.
מוסיפים על העוף והירקות שמן זית בכמות יפה ומפזרים מלמעלה מלח גס ופלפל. את הכמון הבהרט והסומק מפזרים בנדיבות בעיקר על העוף אבל לא רק
סוגרים את המכסה ומכניסים לתנור חם 190-200 מעלות צלסיוס לשעתיים.
10 דקות אחרונות מורידים את המכסה ומעבירים לגריל בתנור
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון