חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מטפונה עוף ממולא באורז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

br
מטפונה עוף ממולא באורז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

br
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
3 עופות בינוניים
½ ק"ג אורז לבן
פלפל חריף (לא חובה)
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף שמיר קצוץ
1 בצל ירוק קצוץ
2 כפות שום כתוש
מלח גס
שמן זית
רוזמרין
טימין
1 כף גרעיני כוסברה
¼ כוס מלח גס
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז ומשרים אותו במים למשך 30 דקות.
2. קוצצים את הפלפל ומערבבים יחדיו את כל עשבי התיבול הטריים עם האורז, השום, הפלפל הגרוס וגרגרי הכוסברה.
3. ממלאים את העופות בתערובת האורז וקושרים את הרגלים.
4. מורחים כל עוף בשכבת שמן זית ומפזרים מעליו מלח גס. מעטרים את העור בענפי רוזמרין ותימין.
5. עוטפים את העופות בנייר אפייה משומן ואז בשתי שכבות של נייר כסף.
6. קוברים את העופות ומכסים בגחלים לוחשות ורמץ למשך כשעה וחצי עד שעתיים.
7. מוציאים בזהירות, מקלפים את נייר הכסף ומפרקים ביד את העוף הנימוח. את האורז מחלקים כתוספת. באותה השיטה אפשר לקבור תפוחי אדמה עם תבלינים לקבלת תוספת מדהימה.
מגיש:
מקור: שטח
שתף את המתכון