הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
3 עופות בינוניים
½ ק"ג אורז לבן
פלפל חריף (לא חובה)
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף שמיר קצוץ
1 בצל ירוק קצוץ
2 כפות שום כתוש
מלח גס
שמן זית
רוזמרין
טימין
1 כף גרעיני כוסברה
¼ כוס מלח גס
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז ומשרים אותו במים למשך 30 דקות.
2. קוצצים את הפלפל ומערבבים יחדיו את כל עשבי התיבול הטריים עם האורז, השום, הפלפל הגרוס וגרגרי הכוסברה.
3. ממלאים את העופות בתערובת האורז וקושרים את הרגלים.
4. מורחים כל עוף בשכבת שמן זית ומפזרים מעליו מלח גס. מעטרים את העור בענפי רוזמרין ותימין.
5. עוטפים את העופות בנייר אפייה משומן ואז בשתי שכבות של נייר כסף.
6. קוברים את העופות ומכסים בגחלים לוחשות ורמץ למשך כשעה וחצי עד שעתיים.
7. מוציאים בזהירות, מקלפים את נייר הכסף ומפרקים ביד את העוף הנימוח. את האורז מחלקים כתוספת. באותה השיטה אפשר לקבור תפוחי אדמה עם תבלינים לקבלת תוספת מדהימה.
מגיש:
מקור: שטח
שתף את המתכון