חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מטפונה עוף מתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בעקבות ההתעניינות בעופות הממולאים, שהתבטאה בחיסול מהיר של העופות, וגם בעקבות לחץ פיזי לא הכי מתון, אני נאלץ לשתף את כולכם בסוד המתכון... br brאז ככה: עוף ממולא עשוי בגחלים (מטפונה) זה לא דבר חדש, אבל מכיוון שאין גבול לאפשרויות, הפעם נכין מטפונה מתוקה, כלומר נמלא את העוף בפירות יבשים ונוסיף לו עסיסיות בעזרת רוטב מתקתק - חמצמץ. br br br
מטפונה עוף מתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בעקבות ההתעניינות בעופות הממולאים, שהתבטאה בחיסול מהיר של העופות, וגם בעקבות לחץ פיזי לא הכי מתון, אני נאלץ לשתף את כולכם בסוד המתכון... br brאז ככה: עוף ממולא עשוי בגחלים (מטפונה) זה לא דבר חדש, אבל מכיוון שאין גבול לאפשרויות, הפעם נכין מטפונה מתוקה, כלומר נמלא את העוף בפירות יבשים ונוסיף לו עסיסיות בעזרת רוטב מתקתק - חמצמץ. br br br
הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים
• 1 עוף טרי או מצונן (אפשר גם קפוא - מופשר כמובן) מנוקה היטב, ללא הגרון ושאר שאריות שלא צריך (תנו לכלבים של ארז).
למילוי:
• שזיפים מיובשים
• משמשים מיובשים
• דבלות (תאנים מיובשות)
• צימוקים
• צנוברים
• אגוזים (ואפשר להוסיף בעצם כל מה שעולה על דעתכם)
לרוטב (כמויות לפי הרגש):
• דבש
• מיץ תפוזים
• כף חרדל
• סירופ אוכמניות או פטל
• קינמון
• מעט ציפורן
• מעט מיץ לימון
• כף ריבת תותים
• מעט פלפל
(ושוב - תנו לדמיון להשתולל: אפשר עם יין, תפוזים, כל מה שבא).
לעטיפת העוף:
• הרבה נייר אלומיניום (האריזה הרחבה).
אופן ההכנה
אופן ההכנה
לערבב את כל מרכיבי הרוטב עד שהוא אחיד.
להניח את העוף על משטח העבודה ולעשות לו מסאז' טוב טוב עם הרוטב מבחוץ ומבפנים.
אח"כ, לוקחים את הפירות ושמים בצלחת של הרוטב, מערבבים היטב עם הרוטב, וממלאים את העוף (לי תמיד יוצאת כמות גדולה מדי של מילוי, ואפשר תמיד להניח על העוף מבחוץ).
אחרי שהעוף מלא לגמרי, מהדקים את הפתחים ועוטפים את העוף היטב באלומיניום. חשוב מאוד - 7 (שבע!) שכבות של נייר אלומיניום - כדי שלא יישרף במדורה. כל העסק לא צריך לקחת יותר מרבע שעה.
ועכשיו - הכניסו את העוף למקרר או לצידנית וצאו לטיול/קומזיץ.
לצורך הכנת העוף אנו זקוקים להרבה גחלים טובים, כאלה של מדורה. בעזרת את חפירה מכינים גומה במרכז המדורה, מניחים בתוכה את העוף העטוף היטב ומכסים בגחלים מכל הכיוונים.
ועכשיו - סבלנות. תנו לגחלים לעשות את העבודה שלהם - משהו כמו שעתיים פלוס מינוס, תלוי בעוצמת הגחלים. אבל לא יותר משעתיים וחצי, כדי שלא יישרף ויתפחם.
מגישים על מצע של אורז
בתאבון!
מגיש:
מקור: שטח
שתף את המתכון