בעקבות ההתעניינות בעופות הממולאים, שהתבטאה בחיסול מהיר של העופות, וגם בעקבות לחץ פיזי לא הכי מתון, אני נאלץ לשתף את כולכם בסוד המתכון... br brאז ככה: עוף ממולא עשוי בגחלים (מטפונה) זה לא דבר חדש, אבל מכיוון שאין גבול לאפשרויות, הפעם נכין מטפונה מתוקה, כלומר נמלא את העוף בפירות יבשים ונוסיף לו עסיסיות בעזרת רוטב מתקתק - חמצמץ. br br br
|
|
בעקבות ההתעניינות בעופות הממולאים, שהתבטאה בחיסול מהיר של העופות, וגם בעקבות לחץ פיזי לא הכי מתון, אני נאלץ לשתף את כולכם בסוד המתכון... br brאז ככה: עוף ממולא עשוי בגחלים (מטפונה) זה לא דבר חדש, אבל מכיוון שאין גבול לאפשרויות, הפעם נכין מטפונה מתוקה, כלומר נמלא את העוף בפירות יבשים ונוסיף לו עסיסיות בעזרת רוטב מתקתק - חמצמץ. br br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים
1 עוף טרי או מצונן (אפשר גם קפוא - מופשר כמובן) מנוקה היטב, ללא הגרון ושאר שאריות שלא צריך (תנו לכלבים של ארז).
למילוי:
שזיפים מיובשים
משמשים מיובשים
דבלות (תאנים מיובשות)
צימוקים
צנוברים
אגוזים (ואפשר להוסיף בעצם כל מה שעולה על דעתכם)
לרוטב (כמויות לפי הרגש):
דבש
מיץ תפוזים
כף חרדל
סירופ אוכמניות או פטל
קינמון
מעט ציפורן
מעט מיץ לימון
כף ריבת תותים
מעט פלפל
(ושוב - תנו לדמיון להשתולל: אפשר עם יין, תפוזים, כל מה שבא).
לעטיפת העוף:
הרבה נייר אלומיניום (האריזה הרחבה).
אופן ההכנה
אופן ההכנה
לערבב את כל מרכיבי הרוטב עד שהוא אחיד.
להניח את העוף על משטח העבודה ולעשות לו מסאז' טוב טוב עם הרוטב מבחוץ ומבפנים.
אח"כ, לוקחים את הפירות ושמים בצלחת של הרוטב, מערבבים היטב עם הרוטב, וממלאים את העוף (לי תמיד יוצאת כמות גדולה מדי של מילוי, ואפשר תמיד להניח על העוף מבחוץ).
אחרי שהעוף מלא לגמרי, מהדקים את הפתחים ועוטפים את העוף היטב באלומיניום. חשוב מאוד - 7 (שבע!) שכבות של נייר אלומיניום - כדי שלא יישרף במדורה. כל העסק לא צריך לקחת יותר מרבע שעה.
ועכשיו - הכניסו את העוף למקרר או לצידנית וצאו לטיול/קומזיץ.
לצורך הכנת העוף אנו זקוקים להרבה גחלים טובים, כאלה של מדורה. בעזרת את חפירה מכינים גומה במרכז המדורה, מניחים בתוכה את העוף העטוף היטב ומכסים בגחלים מכל הכיוונים.
ועכשיו - סבלנות. תנו לגחלים לעשות את העבודה שלהם - משהו כמו שעתיים פלוס מינוס, תלוי בעוצמת הגחלים. אבל לא יותר משעתיים וחצי, כדי שלא יישרף ויתפחם.
מגישים על מצע של אורז
בתאבון!
מגיש:
מקור: שטח
שתף את המתכון