חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מטפונה עוף על גחלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מטפונה הוא עוף המתבשל לאט במיצי ירקות ותבלינים הנאפים יחדיו בחום גבוה למשך זמן ארוך. העוף נקבר בתוך ערימת גחלים, יחד עם הירקות, למשך זמן ארוך ויוצא רך מאוד ובעל מרקם יוצא דופן.י br brלהכנת מטפונה (עוף בגחלים) יש מתכונים רבים. להלן המתכון הטעים ביותר בעיניי. br
מטפונה עוף על גחלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מטפונה הוא עוף המתבשל לאט במיצי ירקות ותבלינים הנאפים יחדיו בחום גבוה למשך זמן ארוך. העוף נקבר בתוך ערימת גחלים, יחד עם הירקות, למשך זמן ארוך ויוצא רך מאוד ובעל מרקם יוצא דופן.י br brלהכנת מטפונה (עוף בגחלים) יש מתכונים רבים. להלן המתכון הטעים ביותר בעיניי. br
הוראות הכנה
מרכיבים
עוף שלם (רצוי קטן) או עוף מחולק. עוף מחולק מוכן מהר יותר וחוסך חיתוך לאחר מעשה (יחידה אחת מספיקה למשפחה של שני מבוגרים ושני ילדים בדרך כלל).
ירקות שורש (הכמות לעוף אחד):
3 גזרים
בטטה
תפו"א
עגבניה
2 קישואים
1-2 בצלים בינוניים
פטרוזיליה
ראש סלרי
חצי כוס שמן זית
תבלינים לפי הטעם.
גליל נייר אלומיניום
שתי תבניות אלומיניום גדולות
פחמים (4-6 קילו לעוף)
אופן ההכנה
אופן ההכנה
את הירקות חותכים לחתיכות יחסית גדולות
מניחים את העוף במגש האלומיניום.
את העוף ממלאים בירקות ועוטפים מכל עבר כולל עשבי הטיבול. מניחים גם מצידיו ומעליו.
שופכים על הכל את שמן הזית ומתבלים בתבלינים.
סוגרים את העוף עם התבנית אלומיניום השניה ומתחילים לעטוף את כל החבילה בשכבות של נייר כסף (לפחות חמש - שש שכבות) עד שלבסוף מתקבל כדור כבד ודחוס (אפשר ואף מומלץ להכין בבית ביום היציאה ולקחת לשטח, הזמן המשותף עושה רק טוב לעוף ולירקות. .
יש להקפיד על העטיפה שכן יש לה שני תפקידים חשובים: לשמור על מיצי הירקות ולמנוע פגיעה בעת הוצאת העוף מהמדורה (בדרך כלל עם את חפירה).
הכנת ה"תנור":
עושים מדורה עם הרבה גחלים (עדיף להביא חבילת פחמים ולהוסיף למדורה - צריך הרבה גחלים). החישוב הוא שלכל עוף יש להקצות שתי שקיות גחלים של 2 ק"ג לפחות. כל עוף צריך להיות מרופד בגחלים.
מכינים בור בתוך ערימת הגחלים ומניחים את המטפונה בתוך הבור' על מצע גחלים בריא ומכסים (גחלים גם בתחתית הבור). מעל כיסוי החול רצוי להניח גחלים או להדליק אפילו מדורה. במידה ויש גחלים טובים, יש להשאיר את המטפונה לפחות שעתיים . במידה והגחלים לא משהו, יש להשאיר שלוש שעות +.י
הבור צריך להיות בגודל מספיק על מנת לכסות את המטפונה לגמרי.
לאחר הוצאת המטפונה, מנקים את האבק והחול עד כמה שניתן וחותכים את נייר הכסף בצורת צלב ופותחים (כאן פינת הרושם). בתקווה שזה לא נשרף - בתאבון
הערה: במדבר, לא לכסות בחול כי זה לרוב לא חול אלה לס. וזה חונק את בעירת הגחלים
מגיש:
מקור: שטח
שתף את המתכון