הוראות הכנה
מרכיבים
עוף שלם (רצוי קטן) או עוף מחולק. עוף מחולק מוכן מהר יותר וחוסך חיתוך לאחר מעשה (יחידה אחת מספיקה למשפחה של שני מבוגרים ושני ילדים בדרך כלל).
ירקות שורש (הכמות לעוף אחד):
3 גזרים
בטטה
תפו"א
עגבניה
2 קישואים
1-2 בצלים בינוניים
פטרוזיליה
ראש סלרי
חצי כוס שמן זית
תבלינים לפי הטעם.
גליל נייר אלומיניום
שתי תבניות אלומיניום גדולות
פחמים (4-6 קילו לעוף)
אופן ההכנה
אופן ההכנה
את הירקות חותכים לחתיכות יחסית גדולות
מניחים את העוף במגש האלומיניום.
את העוף ממלאים בירקות ועוטפים מכל עבר כולל עשבי הטיבול. מניחים גם מצידיו ומעליו.
שופכים על הכל את שמן הזית ומתבלים בתבלינים.
סוגרים את העוף עם התבנית אלומיניום השניה ומתחילים לעטוף את כל החבילה בשכבות של נייר כסף (לפחות חמש - שש שכבות) עד שלבסוף מתקבל כדור כבד ודחוס (אפשר ואף מומלץ להכין בבית ביום היציאה ולקחת לשטח, הזמן המשותף עושה רק טוב לעוף ולירקות. .
יש להקפיד על העטיפה שכן יש לה שני תפקידים חשובים: לשמור על מיצי הירקות ולמנוע פגיעה בעת הוצאת העוף מהמדורה (בדרך כלל עם את חפירה).
הכנת ה"תנור":
עושים מדורה עם הרבה גחלים (עדיף להביא חבילת פחמים ולהוסיף למדורה - צריך הרבה גחלים). החישוב הוא שלכל עוף יש להקצות שתי שקיות גחלים של 2 ק"ג לפחות. כל עוף צריך להיות מרופד בגחלים.
מכינים בור בתוך ערימת הגחלים ומניחים את המטפונה בתוך הבור' על מצע גחלים בריא ומכסים (גחלים גם בתחתית הבור). מעל כיסוי החול רצוי להניח גחלים או להדליק אפילו מדורה. במידה ויש גחלים טובים, יש להשאיר את המטפונה לפחות שעתיים . במידה והגחלים לא משהו, יש להשאיר שלוש שעות +.י
הבור צריך להיות בגודל מספיק על מנת לכסות את המטפונה לגמרי.
לאחר הוצאת המטפונה, מנקים את האבק והחול עד כמה שניתן וחותכים את נייר הכסף בצורת צלב ופותחים (כאן פינת הרושם). בתקווה שזה לא נשרף - בתאבון
הערה: במדבר, לא לכסות בחול כי זה לרוב לא חול אלה לס. וזה חונק את בעירת הגחלים
מגיש:
מקור: שטח
שתף את המתכון