הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר גרגירי חומוס בקופסאת שימורים
200 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון"
1/2 כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
1 כף פפריקה בשמן
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית צילי טחון
1/2 כפית שמן שומשום
2 שיני שום כתושות
מים לפי הצורך
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
**** תוספת מדהימה לתערובת 100 ג"ר אגוזי פקאן
שנקלו ונטחנו דק
אופן ההכנה
שוטפים היטב את גרגירי החומוס מהקופסא ומסננים
בכלי למיקרו מניחים את הגרגירים ומכסים במים מהברז
מכניסים למיקרו ל כ 10 דקות בעוצמה מלאה
או עד שהן נימוחים ביד בקלות
מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל)את הגרגירים
מכניסים את הגרגירים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט אט נוזלים עד לקבלת עיסה
בקושי הרצוי טועמים מתקנים תיבול באם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט
טחינה גולמית וערבבו ( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
להגשה בצלחת דיפ ממלאים חומוס מוסיפים במרכז פרוסות ביצים קשות
שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה.
לאחסנה להעביר לכלי איחסון שניתן לסגור ולמזוג מעל בנדיבות
שמן תירס ומעט שמן זית למניעת התחמצנות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון