חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מיני בורקסים ברוטב ויניגרט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מיני בורקסים ברוטב ויניגרט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לויניגרט:
1/8 כפית חרדל חלק חריף
1 כפית כמהין שחור מסונן (אופציונלי)
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
לבורקס:
בצק עלים
3 תפוחי אדמה
3 בצלי שאלוט קצוצים
2 כפות גבינת פטה מפוררת
1 כף גבינת עיזים רכה
1 כפית כמהין שחור מסונן (אופציונלי)
1 ביצה טרופה
1 כף פרג
מלח
פלפל לבן
אופן ההכנה
אופן הכנה:
רוטב הוינגרט:
מערבבים את החרדל, הכמהין השחור, שמן הזית ומיץ הלימון.
מפזרים מלח גס בתחתית תבנית, מניחים מעל את תפוחי האדמה ואופים בתנור במשך 4-5 שעות.
מטגנים את בצלי השאלוט בשמן זית עד להזהבה.
מערבבים את תפוחי האדמה, בצלי השאלוט, גבינת הפטה, גבינת העיזים, מלח לפי הטעם והכמהין.
מרדדים את בצק העלים וחותכים ל-64 ריבועים של 2.5 ס"מ2.5X ס"מ. מברישים ריבוע אחד בביצה טרופה, מעל מניחים מעט מהמלית וסוגרים עם עלה נוסף. מורחים ביצה על העלה העליון ומפזרים פרג. חוזרים על פעולה זו עם כל ריבועי הבצק ומסדרים בתבנית. אופים בתנור בחום בינוני במשך 5-8 דקות.
להגשה:
מניחים את הבורקסים על עלי האורוגולה,
מפזרים את רוטב הוינגרט ומקשטים עם הסלק.
מגיש: ליאןן
מקור: צחי בוקששטר
שתף את המתכון